Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Băsescu, despre moscheea de la București: Turcii s-au angajat pentru o biserică echivalentă, dar ei niciodată nu ar accepta o catedrală numită Constantin Brâncoveanu (VIDEO)

Băsescu, despre moscheea de la București: Turcii s-au angajat pentru o biserică echivalentă, dar ei niciodată nu ar accepta o catedrală numită Constantin Brâncoveanu (VIDEO)

Un articol de: - 31 Mar 2016, 23:18
Băsescu, despre moscheea de la București: Turcii s-au angajat pentru o biserică echivalentă, dar ei niciodată nu ar accepta o catedrală numită Constantin Brâncoveanu (VIDEO) Politică

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat în emisiunea X-Press, moderată de Sabin Orcan pe B1 TV, că Adrian Năstase și Recep Erdogan au semnat o minută, pe vreme când Erdogan era premier al Turciei, prin care autoritățile turce se angajau și ele să ofere teren pentru construirea unei catedrale.


Băsescu susține că nu trebuie să se construiască o moschee la București decât dacă la Istanbul se va înălța Catedrala Constantin Brâncoveanu.


”Este un document semnat de Năstase pe vremea când Erdogan era premier. Este o minută în care și ei se angajează pentru o biserică echivalentă, nu o capelă. Capelă s-a făcut mai încoace. Discuțiile mele au fost numai dacă ne dați teren în Instanbul pentru o catedrală sau o biserică de aceleași dimensiuni, iar acum BOR ar vrea un hotel pentru pelerini.


România a zis mereu da, dar vrem catedrală care să se numească Constantin Brâncoveanu. El a murit că nu a renunțat la creștinism. În termeni diplomatici, asta e mai mult decât dacă i-ai spune <>. Ei niciodată nu ar accepta o catedrală care să se numească  Constantin Brâncoveanu”, a declarat Traian Băsescu.

Băsescu, despre moscheea de la București: Turcii s-au angajat pentru o biserică echivalentă, dar ei niciodată nu ar accepta o catedrală numită Constantin Brâncoveanu


Acesta a mai precizat că nu există nimic scris și niciun angajament.


Întrebat în legătură cu declarația președintelui la Ankara pe această temă, Băsescu a răspuns: ”Iohannis ce putea să spună după ce s-au bătut lucrurile în cuie? Umilitor e că a acceptat să spună <moschee și noi capelă>>. Eu, în locul lui, pe loc îi spuneam <> în conferință”.

Cum arată Bombonica, fosta soție a lui Liviu Dragnea (GALERIE FOTO)

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   moschee,   Turcia,   X-Press,   Sabin Orcan