Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Băsescu: Eforturile pentru romi trebuie să fie europene. România nu poate interzice libera circulaţie

Băsescu: Eforturile pentru romi trebuie să fie europene. România nu poate interzice libera circulaţie

Un articol de: - 04 Oct 2013, 18:46
Băsescu: Eforturile pentru romi trebuie să fie europene. România nu poate interzice libera circulaţie Politică

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit vineri, la Palatul Cotroceni, pe Rabinul Andrew Baker, reprezentantul personal al Preşedinţiei în exerciţiu a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) pentru combaterea antisemitismului.

Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, Traian Băsescu şi-a exprimat aprecierea faţă de activitatea reprezentantului OSCE în susţinerea valorilor democratice şi cultivarea atitudinii de responsabilitate politică, socială şi individuală în ceea ce priveşte toleranţa, nediscriminarea, dialogul şi respectul reciproc la nivelul spaţiului OSCE, mulţumindu-i, totodată, pentru atenţia deosebită acordată României.

"Totodată, şeful statului a vorbit şi despre problema comunităţii rome, arătând faptul că educaţia tinerilor este o prioritate în demersurile de soluţionare a problemelor de integrare a acestei minorităţi şi că eforturile trebuie să se producă la nivel european deoarece România nu poate interzice libera circulaţie a cetăţenilor săi, pe criterii etnice", precizează sursa citată.

Andrew Baker, reprezentatul personal al Preşedinţiei în exerciţiu a OSCE pentru combaterea antisemitismului, a vorbit despre progresele pe care România le-a făcut în ultimii 10 ani.

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   romi