Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Băsescu: Hoții sunt protejați de Constituție. Ce spune președintele despre "Parlamentul cu 300 de parlamentari"
Exclusiv

Băsescu: Hoții sunt protejați de Constituție. Ce spune președintele despre "Parlamentul cu 300 de parlamentari"

Un articol de: - 22 Iun 2011, 22:50
Băsescu: Hoții sunt protejați de Constituție. Ce spune președintele despre "Parlamentul cu 300 de parlamentari" Politică
Președintele Traian Băsescu a declarat la emisiunea “Evenimentul Zilei”, în contextul discuției privind tema modificării articolului 44 din Constituție ce se referă la prezumția licită a dobândirii averii, că a propus scoaterea frazei "averea se prezumă licită" și păstrarea imposibilității confiscării averilor licite pentru a determina cooperarea cu justiția.

"Nu putem perpetua la nesfârșit ideea ca orice hoț este protejat de Constituția României", a declarat Băsescu.

Vezi AICI declarațiile făcute de Traian Băsescu la emisiunea Evenimentul Zilei.

Acesta a spus că în privința propriei persoane își poate dovedi averea, "cred că dacă aş lua-o prin toate arhivele găsim urma banilor şi când am luat un teren, un apartament".

Președintele Băsescu: Constituția protejează hoții
Embed:

Băsescu a spus că Administrația Fiscală este prima instituție care se implică în verificarea averilor și instituția care va analiza evoluțiile anormale ale acestora.

"Vine Fiscul și spune >>băi nene, care e averea ta acum, astăzi când s-a emis legea că te controlez, este atâta, cu atât te-am găsit înregistrat la Fisc și Cadastru și peste tot. Băi, dar ți-a crescut în cinci ani de zece ori cât ai avut veniturile<<", a spus șeful statului.

Băsescu, despre verificarea averilor ilicite

Embed:

Bicameral sau unicameral

În ceea ce privește Parlamentului bicameral sau unicameral, Băsescu a spus că are nevoie de un compromis pentru realizarea unui Parlament cu 300 de parlamentari.

"E nevoie de un compromis, altfel nu realizez Parlamentul de 300 de parlamentari", a declarat acesta.

Șeful statului a precizat că pentru a pune în practică, într-un fel sau altul, rezultatul referendumului din noiembrie 2009 va trebuie să se flexibilizeze, în cazul în care partidele vor refuza să îi dea curs.

"Dacă partidele refuză să dea curs rezultatului din noiembrie 2009, va trebui să mă flexibilizez", a subliniat Băsescu.

Acesta spune că în privința reorganizării s-ar fi creat o cameră cu 60 de senatori, reprezentanți ai teritoriului, și 240 de deputați naționali.

"Legat strict de reorganizare, s-ar fi făcut o cameră cu, să zicem, 60 de senatori, reprezentanţi ai teritoriului şi 240 de deputaţi naţionali", a conchis președintele țării.

Băsescu, despre Parlamentul unicameral
Embed:
Citeşte mai multe despre:   Evenimentul Zilei,   B1,   Robert Turcescu,   Ion Cristoiu,   Traian Basescu,   avere