Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Băsescu: În Harghita şi Covasna dezvoltarea economică este slabă din cauza naţionalismului

Băsescu: În Harghita şi Covasna dezvoltarea economică este slabă din cauza naţionalismului

Un articol de: - 18 Aug 2012, 20:57
Băsescu: În Harghita şi Covasna dezvoltarea economică este slabă din cauza naţionalismului Politică

Prezent sâmbătă la Izvoru Mureșului, preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat că în județele Harghita şi Covasna dezvoltarea economică este slabă deoarece „unii au promovat ideea să vină numai investitori unguri, alţii au spus să vină numai investitori români”, prin urmare în zonă au venit firme cu potenţial foarte redus.

Cred că bătălia aici trebuie să fie în primul rând pentru dezvoltare, pentru că asta îi afectează şi pe unguri şi pe români. Sigur că s-au făcut progrese în dezvoltarea zonei şi asta a fost una din priorităţile pe care cabinetele anterioare le-au avut, însă Covasna şi Harghita vor fi bine ancorate în realităţile româneşti atunci când vor fi tratate ca zone care trebuie să fie sprijinite pentru crearea locurilor de muncă, pentru creare de facilităţi culturale, educaţionale, de cel mai înalt nivel. Trebuie să recunoaştem că în cele două judeţe dezvoltarea economică este slabă", a declarat Băsescu, potrivit Mediafax.

Președintele suspendat consideră că slaba dezvoltare economică din zonă se datorează „naţionalismului”.

Aici unii au promovat ideea să vină numai investitori unguri, alţii au spus să vină numai investitori români. Rezultatul: au venit firme cu potenţial foarte redus care nu au putut asigura dezvoltarea celor două judeţe şi mai ales fricţiunile continue au creat impresia că este posibil un conflict interetnic, ceea ce i-a făcut pe investitori să nu se apropie de cele două judeţe, iar atmosfera sper eu să se îmbunătăţească pentru că ea este singura care poate stimula investiţiile serioase de aici şi de care cetăţenii, fie că sunt de etnie maghiară, fie că sunt români de etnie română, au nevoie", a spus președintele suspendat.


 

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Harghita,   Stiri Covasna