Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Băsescu: În principiu, știu că „Băsescu este de vină”, dar ura și prostia au depășit limitele rezonabile

Băsescu: În principiu, știu că „Băsescu este de vină”, dar ura și prostia au depășit limitele rezonabile

Un articol de: - 27 Ian 2017, 23:57
Politică

Traian Băsescu a scris într-o postare pe Internet că își asumă legalitatea, corectitudinea și oportunitatea hotărârilor luate de CSAT în perioada în care a fost președintele României.

Precizarea a fost făcută în contextul în care mai multe persoane au dat vina public pe aceste decizii pentru presupuse abuzuri săvârșite în sistemul judiciar. De altfel, liderul PMP i-a catalogat drept propagandiști pe cei care văd în CSAT un vinovat.

”Eu, Traian Băsescu, îmi asum!
Toată „pleava retrogradă” a României, fie că vorbim de jurnaliști, analiști, politicieni sau relicve ale vechiului regim, nu mai prididește, pe toate televiziunile, cu acuzații la adresa mea precum că “din cauza hotărârilor ilegale ale CSAT condus de Băsescu timp de 10 ani”, SRI, DNA și instanțele de judecată au ajuns să facă abuzuri. În principiu, știu că „Băsescu este de vină”, dar ura și prostia au depășit limitele rezonabile”, a scris fostul președinte în debutul postării.

Acesta susține că nici el și nici CSAT-ul nu sunt vinovați pentru abuzurile comise ori pentru condamnările nedrepte pe care le primesc unii oameni.

”Categoric, sunt abuzuri, mistificări de dosare penale, oameni nevinovați condamnați, abuzuri în practicarea arestului preventiv și în penitenciare, abuzuri în întocmirea dosarelor penale, unde destui procurori prezintă doar probe împotriva acuzatului, nu și pe cele în favoarea lui, oameni cărora li se cer denunțuri mincinoase cu cătușele pe masă atunci cînd sunt în fața procurorului, denunțători şi provocatori la comandă care devin intangibili, deși au furat doar pentru că procurorul are ca țintă un politician etc., dar, dacă vreți corectitudine, căutați responsabilii în altă parte, pentru că nici CSAT și nici eu nu am cerut să se facă dosare penale și cu atât mai puțin unor anume persoane, cum nu am aprobat nici încălcarea legii”, a continuat Băsescu. 

Liderul PMP îi acuză pe cei care dau vina pe CSAT că fac propagandă și că vor demolarea instituțiilor statului.

”Sau poate această “pleavă retrogradă” omniprezentă pe televiziuni vrea să-i facă pe români să creadă că, din cauza hotărârilor CSAT, a fost condamnată Rarinca sau că, din cauza hotărârilor CSAT, s-au falsificat stenogramele în dosarul Paltin Sturza sau că, din cauza CSAT, a fost condamnat fără probe primarul Gutău sau poate vreți ca românii să creadă că, din cauza CSAT, a fost încătușată Olguța Vasilescu etc., etc. Nu, dragilor, asta este propaganda susţinută de cei care vor demolarea instituţiilor statului, şi nu corectarea abuzurilor evidente ale acestora”, a mai scris Băsescu.

De altfel, el le-a și transmis un mesaj propagandiștilor: 

”Și, ca să vă liniștesc, vă spun următoarele:

Eu, Traian Băsescu, fost Președinte al României, îmi asum (așa cum cred că o face orice alt membru CSAT) legalitatea, corectitudinea și oportunitatea hotărârilor CSAT în general și în mod particular a acelora care sunt acum în dezbatere publică și care au vizat consolidarea instituțiilor statului, lupta împotriva corupției, a evaziunii fiscale, a crimei organizate (inclusiv a traficului de persoane), a spălării banilor și a criminalității transfrontaliere, a traficului de armament etc. 
Altfel, dacă astăzi aș fi în situația de a lua decizii în cadrul legislativ al vremii, vă asigur că aș proceda similar ca în perioada 2004 – 2014. Vă asigur că, în mandatele mele, CSAT şi-a făcut datoria pe deplin faţă de interesele ţării în raport de nivelul ridicat al corupţiei şi al crimei organizate la data luării deciziilor.
Eu, Traian Băsescu, îmi asum!”

”PS – 1. „Pleava retrogradă” este rugată să citească ultimul raport MCV pentru a avea o imagine cu privire la progresele justiției în mandatul meu.
2. Justiția a făcut progrese, dar, indiscutabil, mai are enorm de făcut pentru a fi credibilă şi, mai ales, deplin cinstită.
3. Niciodată CSAT nu a aprobat protocoale interinstituţionale”, a scris Traian Băsescu, în finalul postării.
 

Citeşte mai multe despre:   Basescu,   CSAT,   DNA,   Justitie,   lupta anticoruptie,   abuzuri,   dosare penale
 
Loading...