Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Băsescu: Independenţa justiţiei s-a prăbuşit cu binecuvântarea lui Ponta. Voi analiza denunţarea pactului de coabitare (VIDEO)

Băsescu: Independenţa justiţiei s-a prăbuşit cu binecuvântarea lui Ponta. Voi analiza denunţarea pactului de coabitare (VIDEO)

Un articol de: - 03 Oct 2013, 11:20
Băsescu: Independenţa justiţiei s-a prăbuşit cu binecuvântarea lui Ponta. Voi analiza denunţarea pactului de coabitare (VIDEO) Politică

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, joi dimineaţa, că independenţa justiţiei în România s-a prăbuşit cu "binecuvântarea premierului Ponta". Din acest motiv, preşedintele spune că se gândeşte serios să denunţe pactul de coabitare. Şeful statului a făcut aceste declaraţii la emisiunea Evenimentul Zilei, realizată de Mircea Marian şi Mălin Bot şi difuzată de B1 TV.

"Ieri, independenţa justiţiei s-a prăbuşit cu binecuvântarea lui Ponta, ceea ce mă face să denunţ pactul de coabitare. În acest moment, ce au făcut Niţu, Cazanciuc şi Ponta a compromis România", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele a spus că se gândeşte să denunţe pactul de coabitare semnat cu premierul, pentru că "a intrat cu bocancii în justiţie doar de dragul ministrului Dragnea".

"Grav mi s-a părut discursul premierului la adresa lui Papici, l-a făcut în toate felurile. Niţu nu este un om care să se schimbe de la o zi la alta. Cineva se urcă cu picioarele pe el şi acceptă. Acum 7 zile oamenii ăştia erau buni, şi după ce s-a pus dosarul lui Dragnea, a ieşit şi dosarul lui Voiculescu, dintr-o dată nu au mai fost buni. Nu-l mai girez pe Victor Ponta pentru că a încălcat grav pactul și mai ales s-a băgat cu bocancii în justiție, doar de dragul lui Dragnea", a mai spus Băsescu, la emisiunea Evenimentul Zilei.

Citeşte AICI pactul de coabitare dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta

"Referitor la pactul de coabitare, voi face o analiză și în această după-amiază mă voi pronunța. Eu trebuie să fac o analiză, ce a respectat şi ce nu, şi să văd dacă are rost să-l mai menţinem. Pentru că el nu e în afara legii, legile ar trebuie să substituie acest pact, problema e că el fiind semnat cu preşedintele României, care are o credibilitate construită legată de statul de drept, de respectarea unor politici externe, i-am transferat practic o parte din credibilitatea mea. Pactul nu ni l-a dat nimeni, era de mult conceput. Victor Ponta se dovedește mincinos până și cu un document important", a completat Traian Băsescu.

Vezi AICI reacţia lui Victor Ponta privind pactul de coabitare

Preşedintele Băsescu a mai afirmat că ceea ce i se pare legitim este dorinţa unui procuror bun de a avansa, cei doi procurori numiţi interimari, miercuri, nefiind consultaţi în acest sens.


Procurorul general Tiberiu Niţu a decis miercuri încetarea delegaţiei lui Lucian Papici din funcţia de procuror şef al Secţiei I din Direcţia Naţională Anticorupţie. Demiterea a venit imediat după ce dosarul lui Liviu Dragnea ajunsese deja pe masa procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. (Detalii AICI)

Vezi AICI înregistrarea completă a emisiunii Evenimentul Zilei

Băsescu: Independenţa justiţiei s-a prăbuşit cu binecuvântarea lui Ponta
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Traian Basescu,   Traian Basescu,   Victor Ponta,   Tiberiu Nitu,   DNA