Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Băsescu: Iohannis a procedat corect trimițând Codul Fiscal înapoi. Reducerea de TVA ar fi prea abruptă

Băsescu: Iohannis a procedat corect trimițând Codul Fiscal înapoi. Reducerea de TVA ar fi prea abruptă

Un articol de: - 16 Aug 2015, 20:34
Foto: presidency.ro Politică

Președintele Klaus Iohannis a procedat corect trimițând Codul fiscal înapoi Parlamentului, consideră Traian Băsescu, subliniind că reducerea de TVA ar fi prea abruptă.

"Nu pot să nu fiu corect. Mi se pare reducerea de TVA prea abruptă și că o reducere ponderată, urmărind efectele, este soluția. Din acest punct de vedere, președintele Iohannis a procedat corect. Cei care nu au procedat corect au fost PNL-iștii, care puteau să corecteze lucrurile odată cu bugetul de stat, pentru că legea, Codul fiscal, nu intra în vigoare acum și puteau să introducă un amendament de amânare a reducerii cu cinci procente a TVA-ului — îl reduceau cu două, cu unul, cu trei, odată cu legea bugetului de stat. Deci, cred că președintele Iohannis a procedat corect trimițând codul înapoi", a afirmat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

"Orice creștere exagerată bazată pe consum duce la colaps. România nu poate susține acum o creștere economică mai mare de 3,5 — 4 procente. O creștere de 7, 8 procente cum atinsesem în 2008 nu este decât vestitorul colapsului care urmează", a susținut fostul șef al statului.

România poate să susțină acum o creștere credibilă de 3,5 — 4 procente, consideră fostul șef de stat.

"Și bine ar fi ca această creștere să nu se obțină pe consum, ci să se obțină pe dezvoltare. Ce justificare are Guvernul Ponta că a făcut absorbție până la 53% pe proiectele lăsate de Emil Boc? De trei ani încoace nu s-a semnat niciun contract important pentru vreun tronson de autostradă, iar România pierde la sfârșitul anului 7,5 miliarde de euro din bani europeni. Și pentru asta nu vine niciun DNA", a declarat Băsescu.

El a spus despre liberali că ar fi de un "ridicol total" în ceea ce privește problema Codului fiscal.

"Aici, oamenii ăștia sunt de un ridicol total. Mi-aduc aminte când îi săreau în cap lui Victor Ponta că nu-i bine reducere de la 24 la 20% la TVA și trebuie de la 24 la 19%. Până la urmă, Ponta a coborât la mintea lor și le-a dat 19 la TVA în Codul fiscal. Au votat în unanimitate Codul fiscal, iar acum liberalii s-au răsucit", a completat fostul președinte.

În context, Băsescu a adus în discuție mărirea salariilor profesorilor cu 50%, lege pe care a promulgat-o fără să obiecteze.

"Dar, atunci, PD-ul, în care eram și al cărui lider eram, a votat alături de PSD creșterea cu 50% a salariilor profesorilor. Am fost tentat să întorc legea înapoi la Parlament. Atunci s-a cerut toată conducerea PD la mine să nu fac asta, pentru că ei au dat un vot angajament", a explicat fostul șef al statului.

În comparație cu PD-ul, PNL-ul este mult mai flexibil și mai fără coloană vertebrală, este de părere fostul șef de stat.

"PNL-ul este un partid moluscă, care-și agită coloana vertebrală în funcție de curentul, vântul care bate de la Cotroceni sau de oriunde. În locul lor mi-aș fi menținut punctul de vedere, pentru că au și cerut să se reducă la 19%, și rămânea să-și asume pe urmă la buget prostia pe care au votat-o. Mai aveau șansa să-și corecteze prostia la bugetul de stat pe 2016", a afirmat Traian Băsescu.

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Codul Fiscal,   reducere tva,   Klaus Iohannis
 
 
 
Loading...