Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu: Kovesi a lucrat foarte bine cu SRI, de la a minți că nu știe nimic, că e fetița încă neajunsă la pubertate, până la a fi un vizitator continuu al vilelor SRI (VIDEO)

Traian Băsescu: Kovesi a lucrat foarte bine cu SRI, de la a minți că nu știe nimic, că e fetița încă neajunsă la pubertate, până la a fi un vizitator continuu al vilelor SRI (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 02 Apr 2018, 20:51
Traian Băsescu: Kovesi a lucrat foarte bine cu SRI, de la a minți că nu știe nimic, că e fetița încă neajunsă la pubertate, până la a fi un vizitator continuu al vilelor SRI (VIDEO) Politică

Traian Băsescu a declarat, pentru B1 TV, că Augustin Lazăr, Procurorul general al României, nu și-a dorit desecretizarea protocolului SRI - Parchetul General, dar directorul SRI, Eduard Hellvig, tot avea la dispoziție un mijloc pentru ca desecretizarea să aibă loc, chiar și cu opoziția lui Lazăr. Cât despre Laura Codruța Kovesi, fostul președinte a remarcat, ironic, că aceasta a avut o colaborare bună cu SRI, în ciuda declarațiilor publice pe care le-a făcut. 

”Kovesi se pare că a lucrat foarte bine cu SRI, de la a minți că nu sunt protocoale, că nu știe nimic, că e fetiță încă neajunsă la pubertate, până la a fi un vizitator continuu al vilelor SRI-ului, ceea ce Morar nu făcea. Lazăr e Coldea, e un substitut de Coldea, o apără pe Kovesi fără nicio rezervă. Eu nu fac acuzații, spun doar ce gândesc”, a declarat fostul președinte, pentru B1 TV.

Acesta a precizat că nici CSAT-ul, nici Ministrul Justiției, nici președintele Klaus Iohannis nu au știut despre acest protocol.  

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

”Iohannis n-a știut nici el de protocol până n-a ieșit scandalul, apoi ați văzut cât a explicat Procurorul general că-l studiază. Hellvig a mers la președinte și probabil i-a spus că are un document strict secret, președintele i-a spus ”desecretizează-l, dar vezi cu Lazăr”. Lazăr a fost pus într-o situație imposibilă pentru că trebuia s-o apere pe Kovesi, dar, pe de altă partee a fost pus în colț cu regele și i s-a dat mat. Cert este că Lazăr n-a vrut desecretizarea, dar Hellvig mai avea o variantă: să meargă la guvern pentru desecretizare, ceea ce nu i-ar mai fi dat nicio șansă lui Lazăr”, a explicat Băsescu.

Întrebat de ce Hellvig a vrut desecretizarea protocolului, liderul PMP a răspuns: ”avea bolovani legați de picioare, care nu erau ai lui”.  

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Laura Codruţa Kovesi