Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Băsescu: Mă întreb cum ați mai putea apăra DNA, punând semnul egal între Laura Codruța Kovesi și DNA, dacă într-o zi o veți vedea la televizor pe Kovesi cu cătușe

Băsescu: Mă întreb cum ați mai putea apăra DNA, punând semnul egal între Laura Codruța Kovesi și DNA, dacă într-o zi o veți vedea la televizor pe Kovesi cu cătușe

Un articol de: - 29 Sep 2016, 16:25
Politică

Traian Băsescu i-a atacat într-o postare pe Facebook pe cei care o laudă pe Laura Codruța Kovesi, acuzându-i că acoperă cu bună știință faptul că aceasta face abuzuri și-și alege țintele selectiv.

Am văzut haita de propagandă a anilor '50 la lucru! Imediat ce dai să vorbești de Laura Codruța Koveşi, dacă n-o lauzi consistent, propagandaștii încazarmați te declară dușman al justiției, mai ales dacă îndrăznești să spui că doamna face abuzuri sau că lasă infractori de teapa lui Pescariu și Florică în libertate și cu banii furați în conturi sau că își alege țintele selectiv sau că sacrifică viața unor oameni pentru propria-i glorie. 

În buna tradiție a anilor '50, propagandiștii nu fac deosebirea dintre un om, vremelnic aflat în fruntea DNA, și instituția DNA care trebuie să funcționeze corect și eficient, democratic și respectând drepturile fundamentale, instituție pe care o susțin fără rezerve”, a scris fostul președinte pe Facebook.

În opinia acestuia, ultimele luni au demonstrat că Laura Kovesi este departe de a fi un om corect și toți cei care vor să facă ceva pentru țară ar trebui să renunțe la a mai lega instituția DNA de omul Kovesi

Haitei propagandei îi spun cert un lucru: Koveși este departe de a fi întruchiparea corectitudinii și a cinstei și, în acest sens, am aflat destule în ultimele luni ale mandatului și mai ales după ce am plecat de la Cotroceni.

Dragi propagandiști ai anilor '50, dacă vreți să faceți ceva pentru DNA și pentru țară, apărați instituția și n-o legați definitiv de un om trecător. Mă întreb cum ați mai putea apăra DNA punând semnul egal între Laura Codruța Koveși și DNA dacă într-o zi o veți vedea la televizor pe Laura Codruța Koveși cu cătușe. Pricepeți de ce nu este bine să puneți semnul egal între un om și o instituție?”.

Fostul președinte a mai scris în postare că suspectează că șefa DNA a scăpat de acuzația de plagiat prin acte de fraudă specifice celor pe care chiar ea îi încătușează.

PS 1. România are o singură instituție care se confundă cu omul ales: PREȘEDINTELE.
2. Eu nu o acuz pe Koveși de plagiat, pentru că nu sunt calificat pentru o astfel de apreciere. Eu o suspectez doar că a obținut verdictul de neplagiat prin manopere frauduloase specifice unora dintre aceia pe care domnia sa îi încătușează.

3.Și încă ceva, dacă în timp ce eu mă frământam să găsesc o soluție pentru Koveși la sfârșitul mandatului de Procuror General DOAMNA participa alături de Ghiță și alți PSD-iști la manopere pentru albirea doctoratului, eu ce să mai spun azi ?!”, a mai scris fostul președinte.

Ulterior, Traian Băsescu a intrat în direct la România TV și i-a luat peste picior pe jurnaliștii care l-au susținut în perioada în care era președinte, spunând despre aceștia că au fost ”lingăi voluntari”.

"N-am avut niciun aranjament cu ei, fie că se numeau Tăpălagă, Bot, Ciocăzanu. Erau lingăi voluntari. Această hoardă de propagandiști, dacă spui ceva despe Kovesi... Tăpălagă, unul care m-a lins fără să-i cer. Voluntar a fost. Acum și-a schimbat obiectul lingerii. (...) Eu nu le-am cerut nici lui Tăpălagă, nici lui Ciocăzanu, nici lui Bot, nici lui Mircea Marian să mă susțină”, a susținut Băsescu la RTV.

Citeşte mai multe despre:   Basescu,   Kovesi,   DNA,   Justitie,   procurori,   abuzuri,   frauda,   plagiat
 
Loading...