Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Băsescu: Ponta nu a venit să discutăm despre un mandat pentru CE, ci doar m-a informat că se duce la Bruxelles

Băsescu: Ponta nu a venit să discutăm despre un mandat pentru CE, ci doar m-a informat că se duce la Bruxelles

Un articol de: - 28 Iun 2012, 14:57
Băsescu: Ponta nu a venit să discutăm despre un mandat pentru CE, ci doar m-a informat că se duce la Bruxelles Politică

Președintele Traian Băsescu a declarat joi că premierul Victor Ponta nu a discutat cu el despre un mandat cu privire la reprezentarea la Consiliul European, ci doar l-a informat că se duce la Bruxelles.

De asemenea, șeful statului a precizat că joi, la ora 12:00, Ponta l-a sunat pentru a-i aproba un mandat, precizând însă că nu l-a primit nici până în prezent.

Victor Ponta nu a venit să discutăm despre un mandat. M-a anunțat doar că se duce. Trebuie să vă spun că azi în jurul orei 12:00 mi-a dat un telefon să-i aprob un mandat. Deocamndată nu l-am primit. Mandatul pentru Consiliul de astăzi este extrem de complicat şi vă garantez că, privind la delegaţia cu care a mers şi ştiind subtilităţile Consiliului European, sunt convins că nu au înţeles mandatul pentru CE de azi. E bine că azi discuţiile sunt doar incipiente”, a declarat Băsescu.

De asemenea, președintele a precizat că a fost împiedicat să transmită către Bruxelles lista delegației oficiale a României, cu toate că a trimis-o la Ministerul de Externe, de unde ar fi trebuit să fie comunicată printr-un sistem confidențial către Bruxelles.

„Eu am trimis lista și am primit răspuns, semnat de ministrul de Externe, prin care mă informa că din dispoziţia prim-ministrului nu se transmite delegaţia stabilită de preşedinte. Ieri, după decizia CC am transmis din nou delegația la Ministerul Externe dar și în copie la premier. În jurul orei 23:00 am mai transmis o dată delegația la Ministerul de Externe și premier și până dimineață, delegația pe care eu am stabilit-o nu a fost transmisă la Bruxelles. Ca atare, prin decizia premierului și a ministrului de Externe, președintele a fost împiedicat să își exercite mandatul, pentru că nu figurează pe delegația oficială a României”, a spus președintele.

Președintele Traian Băsescu a declarat că nu va depune plângere penală împotriva premierului pentru că și-ar fi asumat o atribuție constituțională a președintelui

Vezi AICI ce alte declarații a făcut președintele în cadrul conferinței.

Băsescu: Ponta nu a venit să discutăm despre un mandat la CE
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Victor Ponta,   Consiliul European,   mandat