Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Băsescu: Remanierea calamității Marga de la Externe, o decizie importantă. Desemnarea lui Șova în Cabinet, o mare greșeală

Băsescu: Remanierea calamității Marga de la Externe, o decizie importantă. Desemnarea lui Șova în Cabinet, o mare greșeală

Un articol de: - 06 Aug 2012, 20:09
Băsescu: Remanierea calamității Marga de la Externe, o decizie importantă. Desemnarea lui Șova în Cabinet, o mare greșeală Politică

Președintele suspendat Traian Băsescu a declarat, luni, că o decizie importantă luată de Guvern este remanierea lui Andrei Marga din fruntea Ministerului de Externe, pe care-l consideră o calamitate pentru România, fiind complet nepregătit și lipsit de credibilitate.

"Am avut azi și o anunțată remaniere. Dacă e ceva important, e că va fi remaniat ministrul Marga de la Externe care era o calamitate pentru România. Repet, o calamitate. Nepregătit pentru asemenea funcții, cu idei puține, lipsit de fantezie și credibilitate, neștiutor de carte în ale externelor, bun în socialism științific", a spus Băsescu.

Acesta a adăugat că în opinia sa, desemnarea lui Dan Șova în noul Cabinet este o mare greșeală, ținând cont de afirmațiile antisemite pe care social democratul le-a făcut.

"Consider că e o mare eroare desemnarea lui Șova în Cabinet, e o mare eroare, având în vedere reacțiile care pot sa apară împotriva Guvernului ca urmare a afirmațiilor antisemite pe care le-a făcut. Nimeni în Europa nu iartă și nu tolerează antisemitismul", a adăugat Traian Băsescu.

O altă greșeală o reprezintă desemnarea lui Titus Corlățean la MInisterul de Externe, fiind personajul care a ajutat la reducerea atribuțiilor CCR, decizie aspru criticată în Occident.

"Desemnarea lui Corlățean la Externe, o alta mare eroare: El a contrasemnat ordonanța de urgență prin care s-au redus atribuțiile CCR. Acest lucru va avea un impact extraordinar asupra ministrului de Externe", a încheiat Băsescu.

În final, președintele a făcut un apel la Crin Antonescu pentru ca acesta să nu accepte desemnările lui Dan Șova și Titus Corlățean.

Traian Băsescu: Remanierea lui Andrei Marga, o decizie bună
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Dan sova,   remaniere,   Guvernul Romaniei,   Andrei Marga,   Titus Corlatean,   USL