Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Băsescu: România a ratat aderarea la Schengen în iunie 2012. România nu a avut o politică externă atât de prăbușită decât poate după mineriada din iunie 1990 (VIDEO)

Băsescu: România a ratat aderarea la Schengen în iunie 2012. România nu a avut o politică externă atât de prăbușită decât poate după mineriada din iunie 1990 (VIDEO)

Un articol de: - 06 Oct 2015, 22:33
Băsescu: România a ratat aderarea la Schengen în iunie 2012. România nu a avut o politică externă atât de prăbușită decât poate după mineriada din iunie 1990 (VIDEO) Politică

Traian Băsescu a declarat  într-o intervenție telefonică pentru B1 TV, la emisiunea Ultimul Cuvânt, că aderarea României la Schengen a fost pierdută în iunie 2012 și că România nu a avut o politică externă mai ”prăbușită” decât imediat după mineriada din iunie 1990.

Schengen s-a pierdut în 2012 și nu o spun ca un politruc cum zice Ponta. Ponta e un politruc care o să mintă cât e în politică. România a ratat aderarea la Consiliul din iunie 2012. Există o anexă la concluziile Consilului care fac trimitere la acest fapt.

A venit USL-ul atunci, au făcut suspendarea neconstituțională din vară și de atunci nu reușește nimeni să mai bage România pe ordinea de zi fără risc de voturi contra și de atunci o asemenea ocazie nu mai vine. E un tren care trece, și mai trece, dar nu când vrei tu.

România nu a avut o politică externă atât de prăbușită decât poate după mineriada din iunie 1990. România nu are cooperare, nu are dialog bilateral”, a declarat Băsescu.

”Comănesc a încercat să explice cancelarului german și guvernului german că lovitura de stat e constituțională. Între timp, nemții s-au prins că era un cacealmist ordinar, după care el ca și ambasador nu am a mai avut credibilitate nicăieri.

După ce am aflat de isprăvile lui Comănescu, am făcut la Cotroceni o legătură directă cu cancelarul la nivelul consilierilor. Cât timp Comănescu e acolo, nu va avea dialog cu guvernul german”, a mai precizat Băsescu.

Băsescu: România a ratat aderarea la Schengen în 2012


Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Schengen,   Victor Ponta,   Stiri politica externa