Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Băsescu: România nu și-a declarat niciodată intenția de a anexa vreo țară, însă luptăm pentru integrarea Republicii Moldova în UE

Băsescu: România nu și-a declarat niciodată intenția de a anexa vreo țară, însă luptăm pentru integrarea Republicii Moldova în UE

Un articol de: - 02 Oct 2013, 13:13
Băsescu: România nu și-a declarat niciodată intenția de a anexa vreo țară, însă luptăm pentru integrarea Republicii Moldova în UE Foto: presidency.ro Politică

Președintele Traian Băsescu a precizat, miercuri, ca răspuns la acuzația adusă de vicepremierul rus Dmitri Rogozin, că România nu și-a declarat niciodată intenția de a anexa vreo țară, informează Agerpres.

În timpul vizitei președintelui Estoniei, Toomas Hendrik Ilves, cei doi oficiali au fost rugați să comenteze declarația vicepremierului Rogozin potrivit căreia România planifică integrarea Republicii Moldova în UE, iar apoi anexarea sa la statul român.

"Să dea Dumnezeu să reuşim cu integrarea în Uniunea Europeană. România nu şi-a declarat niciodată intenţia de a anexa vreo ţară, dar bătălia noastră este pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, atunci aproape nu vom mai avea frontiere, vom fi cetăţeni europeni şi noi şi cetăţenii Republicii Moldova, vom vorbi aceeaşi limbă, vom avea mai mult sau mai puţin aceleaşi obiective, vom avea aceeaşi istorie în interiorul UE. Declaraţii de acest tip ale demnitarului rus nominalizat sunt frecvente. El cum se trezeşte face o declaraţie, întâi la adresa României, după care bănuiesc că-şi bea ceaiul sau, mă rog, ceva", a declarat Băsescu.

Potrvit președintelui, România a fost prima țară care a recunoscut independența Republicii Moldova.

"România a fost primul stat din lume care a recunoscut independenţa Republicii Moldova şi acest lucru trebuie subliniat vizavi de declaraţiile faimosului demnitar rus", a afirmat șeful statului.

Pe de altă parte, președintele Estoniei a afirmat că singura anexare a fost cea a Estoniei, Letoniei, Lituaniei și Basarabiei.

"Acestea sunt cazuri de anexare. Ceea ce este ciudat este că nu au recunoscut că au anexat aşa ceva, însă acestea sunt cazurile pe care le ştiu eu", a spus Toomas Hendrik Ilves.

Miercuri, Rogozin a afirmat pe o rețea de socializare că președintele României planifică integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, apoi anexarea acesteia de către țara noastră. (Detalii AICI).

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Republica Moldova,   Uniunea Europeana