Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Băsescu: Trebuie să se ia din timp măsuri în privința riscului terorist. Nu trebuie să ne prindă nepregătiți

Băsescu: Trebuie să se ia din timp măsuri în privința riscului terorist. Nu trebuie să ne prindă nepregătiți

Un articol de: - 23 Mar 2011, 13:30
Băsescu: Trebuie să se ia din timp măsuri în privința riscului terorist. Nu trebuie să ne prindă nepregătiți Foto: B1 TV Politică

Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la o conferință de presă la sediul SRI că anul 2010 a fost anul în care Serviciul Român de Informații a realizat cele mai bune performanțe.

Băsescu a rugat reprezentanții SRI să pregătească o nouă strategie care să permită adaptarea continuă la realitățile și nevoile României, și totodată a declarat că "sistemele trebuie să fie suport pentru culegerea de informații din surse umane".

"Serviciul Român de Informații a trecut la un proces de planificare multi anuală. Prioritățile anului 2011, respectiv combaterea riscului de corupție și bătălia cu evaziunea fiscală nu au suferit schimbări consistente în raport cu anul 2010".

Noua strategie SRI, pilon important pentru realitățile României


Șeful statului a mai adăugat că prioritățile de care SRI trebuie să țină cont sunt siguranța energetică pentru economia națională, grupurile de crimă organizată din județe și securitatea alimentară și nucleară.

"Am solicitat Serviciului Român de Informații să se implice în destrucutarea grupărilor de crimă organizată la nivel local".

Referitor la securitatea sistemului de sănătate, Traian Băsescu s-a arătat nemulțumit și a afirmat că "încă nu avem un răspuns, de ce dacă a crescut bugetul cu 1 miliard la 4 miliarde de euro, asistența medicală este slabă? Nu avem un răspuns clar".

 
Situația sistemului de sănătate, încă neclară


De asemenea, președintele a atras atenția și asupra riscului terorist, care "ar putea crește după anunțul participării noastre la operațiunile din Libia. Trebuie să se ia din timp toate măsurile. Riscul terorist nu trebuie să ne prindă nepregătiți".

La finalul conferinței de presă, Traian Băsescu a declarat "modernizarea rapidă și temeinică a SRI a fost posibilă pentru că nu a putut influența prin numiri de oameni politici, de partide. Din 2004 de la preluarea mandatului nu am acceptat niciun fel de intervenție la nivel central, iar domnul Maior vă poate confirma (...) Cred că oamenii politici, partidele ar putea să privească la evoluția pozitivă a unui serviciu mare, ca cea a Serviciului Român de Informații".

Citeşte mai multe despre:   SRI,   Traian Basescu