Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Bebelușii depistați pozitiv la Maternitatea Odobescu Timișoara și mamele lor vor fi retestați. Nelu Tătaru: Există posibilitatea ca rezultatele să fi fost fals-pozitive (VIDEO)

Bebelușii depistați pozitiv la Maternitatea Odobescu Timișoara și mamele lor vor fi retestați. Nelu Tătaru: Există posibilitatea ca rezultatele să fi fost fals-pozitive (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 07 Apr 2020, 20:31
Bebelușii depistați pozitiv la Maternitatea Odobescu Timișoara și mamele lor vor fi retestați. Nelu Tătaru: Există posibilitatea ca rezultatele să fi fost fals-pozitive (VIDEO) Politică

Cei 10 bebeluși depistați pozitiv de la Maternitatea Odobescu Timișoara, dar și mamele lor vor fi retestați pentru noul coronavirus, anunță autoritățile. În direct pe B1 TV, ministrul Nelu Tătaru a comentat situația din Timiș și a explicat că evaluările inițiale ar fi putut avea rezultate fals-pozitive.
 

Bebelușii de la Maternitatea Odobescu Timișoara, retestați. Nelu Tătaru nu exclude ipoteza rezultatelor fals-pozitive

 

„Este posibil să avem și niște rezultate fals-pozitive. De aceea am cerut retestări, mai ales că bebelușii sunt asimptomatici, sunt o grupă de vârstă care mai rar prezintă boala sau simptomatologia. Atunci retestarea se va face la laborator la Clinica de boli infecțioase”, a declarat Nelu Tătaru, marți seară, în emisiunea realizată de Tudor Mușat.

Întrebat cum s-au gândit cei din personalul medical de la maternitate să îi testeze și pe bebeluși, în condițiile în care aceștia erau asimptomatici, ministrul Sănătății a răspuns: „În acea degringoladă de la acel moment, în care aveau personal infectat, s-a luat decizia ca totul să fie testat în urma unei anchete epidemiologice. Cred că a fost o anchetă care nu a avut, să spunem, traseul normal și astăzi avem niște rezultate, pe 5 și pe 6 mai exact, care au venit la cinci, șase zile de la recoltare. Plus am avut vreo 49 de teste, care, la fel, s-au lucrat la o distanță destul de mare, când toate persoanele erau plecate la domiciliu. Reevaluăm tot ce a însemnat testare”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Poziția lui Nelu Tătaru vine în contextul în care Direcția de Sănătate Publică Timiș a informat Ministerul Sănătății că marți, la Maternitatea Odobescu Timișoara, au fost analizate structura funcțională și fluxurile unității sanitare de către o echipă de epidemiologi, în cadrul controlului demarat.

Echipa de control a stabilit măsuri de reorganizare a activității medicale, pe echipe formate din minimul necesar de resurse umane, atât pentru asigurarea eficientizării serviciului medical,  cât și pentru minimizarea expunerii.

Astfel, în Spitalul Odobescu s-au constituit două zone: o zonă verde și una roșie. Pacientele ce se vor adresa unității, vor fi testate pentru noul coronavirus. Pacientele vor fi îndrumate către Spitalul Bega dacă rezultatul va fi pozitiv,  iar dacă acesta va fi negativ ele vor fi internate la Spitalul Odobescu. De asemenea, s-a dispus izolarea la domiciliu a persoanelor externate si retestarea acestora, cu mențiunea că repetarea  testelor Covid 19 se va efectua atât pentru nou născuții depistați pozitiv, cât și pentru mame.

Comunicatul integral al autorităților:A ajuns la mare, s-a autoizolat pe o plajă sălbatică, dar bărbaţii o urmăreau. Într-o criză de nervi, şi-a dat jos costumul de baie

Direcția de Sănătate Publică Timiș a informat Ministerul Sănătății că astăzi, la Maternitatea Odobescu Timișoara, au fost analizate structura funcțională și fluxurile unității sanitare de către o echipă de epidemiologi, în cadrul controlului demarat.

Echipa de control a stabilit  măsuri de reorganizare a activității medicale, pe echipe formate din minimul necesar de resurse umane, atât pentru asigurarea eficientizării serviciului medical,  cât și pentru minimizarea expunerii.

Astfel, în Spitalul Odobescu s-au constituit două zone: o zonă verde și una roșie. Pacientele ce se vor adresa acestei unități, vor fi consultate de personal medical care va purta echipament corespunzător, după care se vor izola și vor fi testate Sars-Cov 2. În funcție de rezultat, pacientele vor fi îndrumate către Spitalul Bega dacă rezultatul  va fi pozitiv,  iar dacă acesta va fi negativ vor fi internate la Spitalul Odobescu.

De asemenea, s-a dispus izolarea la domiciliu a persoanelor externate si retestarea acestora.

Mentionam faptul ca  repetarea  testelor Covid 19 se va efectua atât pentru nou născuții depistați pozitiv (în număr de 10), cât și pentru mame.

In acest context, la Timișoara au fost prelevate deja probele de la 5 mame și tot atâția nou născuți. S - a luat legătura și cu direcțiile de sănătate publică din județele limitrofe pentru prelevarea probelor pentru celelalte persoane.

Ancheta epidemiologică este in desfășurate.

Mai mult, conducerea DSP Timis  a dispus efectuarea unei anchete de către o echipă de inspectori sanitari.

 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Timisoara,   Nelu Tataru,   coronavirus