Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică BEC, detalii de ultimă oră despre afișarea rezultatelor provizorii de la primul tur al prezidențialelor

BEC, detalii de ultimă oră despre afișarea rezultatelor provizorii de la primul tur al prezidențialelor

Un articol de: Redacția B1.ro - 09 Noi 2019, 19:35
Politică

Rezultatele provizorii sunt cele care se regăsesc în procesele-verbale întocmite de birourile electorale ale secțiilor de votare înainte de a fi supuse verificării și validării, a anunțat, sâmbătă seară, BEC, printr-un comunicat de presă.

Aceste rezultate provizorii sunt transparente și se dau publicității în condițiile expres prevăzute de lege, respectiv: prin afișare, la loc vizibil, la sediul biroului electoral al secției de votare (conform art. 49 alin. 3 din Legea nr. 370/2004); prin eliberarea către membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare, a unei copii de pe procesul-verbal, certificată de către toți cei care au semnat originalul (conform art. 49 alin. 4 din Legea nr. 370/2004) și prin transmiterea, de către președintele biroului electoral al secției de votare, prin mijloace electronice, către Biroul Electoral Central, a fotografiei procesului-verbal privind consemnarea rezultatelor votării (conform art. 497 alin. 2 din Legea nr. 370/2004). Toate aceste modalități de asigurare a transparenței și publicității rezultatelor provizorii sunt prevăzute că atare și în Decizia Biroului Electoral Central nr. 54/16.10.2019 privind organizarea activității de consemnare, verificare și centralizare a rezultatelor alegerilor pentru Președintele României.

Informațiile referitoare la datele conținute de procesele-verbale ale secțiilor de votare se vor regăși că atare pe site-ul Biroului Electoral Central, în urmă fotografierii acestora, prevăzută de art. 49’ alin. 2, text introdus în Legea nr. 370/2004 prin Legea nr. 148/2019.

Întrucât Biroul Electoral Central are că atribuție principalaé pe aceea de a asigura interpretarea și aplicarea unitară a dispozițiilor Legii nr. 370/2004 [ conform art. 17 alin. 1 lit. a)], iar nu de a reglementa o altă modalitate de publicitate decât cea prevăzută de această lege, Decizia Biroului Electoral Central nr. 54/16.10.2019 se conformează exigențelor actului normativ.

Citeşte mai multe despre:   BEC
 
Loading...