Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Preşedintele Biroului Electoral pentru Secţiile de Vot din Străinătate cere prelungirea programului de votare (VIDEO)

Preşedintele Biroului Electoral pentru Secţiile de Vot din Străinătate cere prelungirea programului de votare (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 26 Mai 2019, 16:27
Preşedintele Biroului Electoral pentru Secţiile de Vot din Străinătate cere prelungirea programului de votare (VIDEO) Politică

Președintele Biroului Electoral pentru Secțiile de Vot din Străinătate, Florentina Vasilățeanu, a anunțat că a cerut BEC central prelungirea programului de votare, în urma mai multor solicitări în acest sens.

”Am asigurat un număr record de secții de votare, totuși s-au semnalat unele aglomerații în Europa, în Italia, Spannia, Marea Britanie și Germania.

S-au luat măsuri pentru suplimentarea Birourilor electorale, secții suplimentare, acolo unde s-a putut. De asemenea, vrem să transmitem românilor din străinătate și care se plâng că n-ar putea să-și exprime dreptul de vot că încercăm să luăm legătura, am și transmis sesizările din Italia îndeosebi, de prelungire a programului peste orele 21 pentru a asigura participarea unui număr cât mai mare

S-au prezentat foarte foarte mulți alegători până la orele 16.00, 180.000 de oameni, cea mai mare prezență la un astfel de scrutin, mai mare decât la turul doi al prezidențialelor.

Așteptăm din partea BEC o decizie, nu este la latitudinea noastră să prelungim programul de vot. Am primit solicitări în acest sens și le-am direcționat către BEC”, a declarat Florentina Vasilățeanu, reprezentant BEC.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Citeşte mai multe despre:   bec,   alegeri europarlamentare,   Biroul Electoral Central