Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Berceanu: Băsescu s-a implicat în lupta din PDL, o poate dezechilibra, dar nu a încălcat Constituţia

Berceanu: Băsescu s-a implicat în lupta din PDL, o poate dezechilibra, dar nu a încălcat Constituţia

Un articol de: - 30 Mar 2011, 13:24
Berceanu: Băsescu s-a implicat în lupta din PDL, o poate dezechilibra, dar nu a încălcat Constituţia Foto: B1 TV Politică

Liderul PDL Dolj, Radu Berceanu, a declarat, marți seară, la emisiunea „Evenimentul Zilei”, de pe B1 TV, că preşedintele Traian Băsescu s-a implicat în lupta internă din Partidul Democrat-Liberal şi a admis că şeful statului poate dezechilibra această bătălie. Cu toate acestea, Berceanu nu consideră că preşedintele a încălcat Constituţia şi nici că democrat-liberalii „stau drepţi” în faţa lui Traian Băsescu. Cât priveşte candidatul pe care Traian Băsescu s-a hotărât să îl susţină, Berceanu este de părere că opţiunea „nu îi poate fi imputată”.

Întrebat în ce fel consideră că s-a implicat Traian Băsescu în lupta din PDL, Radu Berceanu a reiterat afirmaţia preşedintelui despre Emil Boc, conform căruia acesta „ar fi foarte potrivit pentru preşedinţia partidului”. Referitor la efectele asupra PDL ale implicării şefului statului, Berceanu a spus că acestea nu ar trebui să existe cât timp „se respectă statutul şi toate lucrurile car sunt scrise acolo”.

„Eu niciodată n-am spus şi n-o să spun vreodată că Traian Băsescu este un om din afară. Traian Băsescu a fost preşedintele partidului. Cu Partidul Democrat şi din Partidul Democrat a ajuns primar, preşedinte de două ori şi aşa mai departe. Că scrie în Constituţie că nu mai are voie să fie preşedinte efectiv, asta e altceva”, a spus fostul ministru al Transporturilor.

„Eu cred că, dacă domnul Băsescu spune un lucru către Partidul Democrat, Partidul Democrat îl ascultă cu mare atenţie şi s-ar putea să fie mulţi care să dea curs. Dar, dacă competiţia e corectă, o să vedem la sfârşit dacă a ieşit varianta pe care domnul preşedinte o susţine. Poate va ieşi altă variantă. Eu ceea ce doresc este să fie o competiţie elegantă”, a continuat Berceanu.

Nu Boc cere ajutor

În opinia liderului democrat-liberal, nu Emil Boc este cel care îi cere ajutorul lui Traian Băsescu, ci este în interesul preşedintelui să afle ce se întâmplă în partidul aflat la guvernare.

„Eu nu cred că l-a rugat domnul Boc pe domnul preşedinte să-l ajute să traverseze strada. Este interesul preşedintelui României faţă de partidul care este majoritar în coaliţia care conduce la ora actuală ţara şi cred că e normal ca preşedintele să se intereseze ce se întâmplă în partidul care a format majoritar Guvernul şi care în sfârşit conduce şi deci cu care este în legătură şi colaborare”, a spus Berceanu.

„Să ştiţi că s-a interesat şi când erau alte partide la guvernare şi era dumnealui preşedinte ce se întâmplă în partidul resepctiv, nu a avut alegeri, dar mie mi se pare absolut normal”, a mai precizat acesta.

De ce nu Blaga?

„La întrebarea asta de obicei e foarte greu de răspuns. De ce te-ai căsătorit cu soţia ta? De-aia, pentru că mi-a plăcut. Dar de ce nu te-ai căsătorit cu ailaltă? Pentru că nu mi-a plăcut. Aşa că domnul Băsescu şi- a exprimat o opţiune care nu cred că îi poate fi imputată”, a spus Berceanu, răspunzând astfel la o întrebare referitoare la candidatul pe care a ales să îl susţină.

Cât priveşte dezechilibrarea bătăliei din partid prin implicarea lui Traian Băsescu, Radu Berceanu este de părere că acest lucru nu este exclus.

Berceanu, despre implicarea lui Băsescu în lupta din PDL

Citeşte mai multe despre:   Emil Boc,   Radu Berceanu,   Traian Basescu,   lupta,   PDL,   Constitutie,   Vasile Blaga