Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Birchall, replică pentru Dăncilă: "Era în fișa postului de ministru al justiției să vorbesc despre justiție, despre nenorocirile pe care le-am găsit, că doar nu era să vorbesc despre vreme sau despre broșe"

Birchall, replică pentru Dăncilă: "Era în fișa postului de ministru al justiției să vorbesc despre justiție, despre nenorocirile pe care le-am găsit, că doar nu era să vorbesc despre vreme sau despre broșe"

Un articol de: Sebastian Pricop - 14 Noi 2019, 11:09
Foto: Facebook / Ana Birchall Politică

Ana Birchall a venitm joi dimineațăm cu o replică pentru Viorica Dăncilă după excluderea din PSD la cererea aripii radicale din partid care era nemulțumită că nu a continuat când a fost ministru al Justiției modificările pe care ei și le doreau.

Având în vedere că președintele PSD i-a reproșat că în mandatul său a "continuat discuțiile despre justiție", Ana Birchall îi arată că era în fișa postului său de ministru al Justiției să vorbească despre justiție și despre nenorocirile pe care le-am găsit în legile făcute în mandatul ei de comisia de Iordache.

"În „prea marea sa înțelepciune”, ca sa nu spun altfel, pentru a justifica execuția mea din partid, d-na Dăncilă afirma:

"După alegerile europarlamentare, am hotărât cu toții că nu mai discutăm despre justiție, guvernul nu va interveni în niciun subiect legat de justiție. Ne-am învățat lecția şi nu vrem să mai repetăm greșelile făcute. Doamna Birchall a ieșit în spațiul public cu teme legate de justiție și acest lucru i-a deranjat pe colegi." "Faptul că a ieşit pe declaraţii pe justiţie fără să aibă acest drept, această posibilitate. Faptul că noi am înţeles votul de la europarlamentare şi de atunci nu am mai vorbit despre justiţie."

Păi doamna Dăncilă, era în fișa postului de ministru al justiției să vorbesc despre justiție, despre nenorocirile pe care le-am găsit în legile făcute și în timpul mandatul dvs. de "Comisia specială Iordache" de exemplu, despre asaltul asupra justiției, că doar nu era să vorbesc despre vreme sau despre broșe....", a scris Ana Birchall pe Facebook.

Aceasta îi subliniază că în perioada petrecută în fruntea Ministerului Justiției a făcut exact ce au stabilit românii prin referendumul din 26 mai și anume să oprească asediul asupra justiției.

"Cât despre "Ne-am învățat lecția şi nu vrem să mai repetăm greșelile făcute", tocmai asta am făcut în calitate de Ministru al Justiției: am respectat votul românilor de la referendum care ne cerea să punem punct greșelilor făcute în trecut în Justiție, să oprim asediul nefast asupra justiției și să începem să recâstigăm încrederea românilor că justiția și domnia legii chiar sunt respectate și aplicate", a arătat Ana Birchall.

În final, fostul ministru mai demască o altă minciună propagată de Viorica Dăncilă și anume că fostul premier ar fi fost lăudat prin MCV.

"P.S. Aseară am mai citit încă o minciunică, anume că dvs., d-na Dăncilă, ați fi fost lăudată în ultimul raport MCV! Mă îndoiesc că ați citit raportul, deși trebuia. Dacă l-ați fi citit, ați fi observat că NU sunteți deloc lăudată, ci mai degrabă criticată! În raportul MCV este lăudată exact acea perioadă în care mi-am exercitat mandatul, conform așteptărilor, același mandat pe care dvs. îl criticați!", încheie Ana Birchall.
 

Citeşte mai multe despre:   Ana Birchall,   Viorica Dancila,   PSD
 
Loading...