Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor discută cererea DNA de a încuviinţa arestarea lui Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam (VIDEO)

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor discută cererea DNA de a încuviinţa arestarea lui Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 18 Oct 2014, 12:17
Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor discută cererea DNA de a încuviinţa arestarea lui Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam (VIDEO) Foto: gandul.info Politică

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor discută cererea DNA de a încuviinţa arestarea aleşilor PSD, Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, implicaţi în dosarul retrocedărilor ilegale.

Hrebenciuc este acuzat că ar fi urmat să primească 12.000 de hectare de teren în schimbul traficului de influenţă. În aceeaşi cauză este pus sub învinuire şi Ilie Sârbu.

Viorel Hebenciuc e acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență și instigare la folosirea influenței. Concret, social democratul e suspectat că s-a folosit de influenţa politică la nivelul instituțiilor și autorităților publice din județul Bacău și a celor de la nivel cent ral, pentru a obţine 12.000 de hectare de pădure. În acelaşi dosar, Ilie Sârbu e cercetat penal, pentru folosirea influenței din poziţia de conducere în PSD și sprijinirea unui grup infracțional organizat.

Viorel Hrebenciuc: Acuma să-l folosesc pe Ilie Sârbu. Să-l calce pe cap?

Viorel Hrebenciuc: Eu mâine după-amiază la 4 jumătate vorbesc încă o dată la Bacău, să văd daca au primit vreun semnal. Şi dacă n-a primit, te trimit la Crăciunescu, să-i spună Crăciunescu că ştie că ai avut o discuţie şi-i spune exact ce are de făcut. Ai înţeles?

Dan Bengescu: Da.

Viorel Hrebenciuc: Adică, o lucrăm.

Dan Bengescu: Aşa.

Viorel Hrebenciuc: Aşa.

Dan Bengescu: Haideţi să vă spun ? Gata, deci n-a promis nimic, a zis că-mi rezolvă ei. Şi săptămâna trecută l-a sunat Sorin.? dă-i drumul înainte, nu-ţi mai contestă nimic Viorel Hrebenciuc:.? sau cum?

Dan Bengescu: Ai înţeles? Nu-ţi mai contestă, stai liniştit. Ne ocupăm de tot. Şi de Sibiu, ne ocupăm noi tot.


Anchetatorii mai au încă două înregistrări audio în care vocea lui Viorel Hrebenciuc poate fi uşor recunoscută, dar şi câteva sms-uri.

Hrebenciuc către Adam:

„Suntem în plin război cu Romsilva! Nu-i mai cred! Vom câştiga 100%!"


Pentru a-şi atinge scopul, politicianul a încercat în mod direct sau prin interpuşi să-i determine pe judecătorii Gabriel Uţă şi Ordog Lorand Andraş, de la Tribunalul Covasna, să admită un recurs prin care dreptul de proprietate, asupra a 43.000 de hectare de teren forestier și de teren agricol, situate în judeţul Bacău, să fie restituit în defavoarea Romsilva.

Cel care se ocupa efectiv de negocieri era deputatul Ioan Adam. Un om de valoare, dupa cum se lauda chiar el.

"Le spun braşovenilor să se uite cine suntem noi, dom'ne! Cine suntem noi! Uitaţi-vă la masa asta cine sunt, în profesia asta ce somităţi sunt. În profesia lor, domle, în profesia lor. Aşa trebuie să vedem lucrurile! La unii le stârnesc hazul, dar nu e aşa. Noi avem în spate o profesie, avem un nume, avem titluri! Avem valoare! Uitaţi-vă la noi!".

Procurorii au cerut de altfel încuviinţarea Camerei Deputaţilor şi pentru arestarea lui Adam în acest dosar, acuzându-l de cumpărare de infuenţă şi instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. pe 1 decembrie 2013, nemulţumit de demersurile efectuate de jurista de la Romsilva, deputatul Adam, i-a trimis omului de afaceri Dan Bengescu un sms:

„Vă rog să nu vă mai lăsaţi călcaţi în picioare de comisia judeţeană Bacău şi Ghelase care au cerut strămutarea. Asta întrece orice închipuire, iar prietenul tău a fost în mod grosolan păcălit. Sunt curios ce reacţie va avea când îi vei spune pentru că în acest sens şi-a dat cuvântul, dar iată bomba", reiese din referatul procurorilor.

În același dosar apare și numele ministrului Mediului, Attila Korodi. Referatul anchetatorilor arataă că trei dintre intermediari au luat legătura cu ministrul mediului pentru a interveni la directorul Romsilva.

Atilla Korodi a negat însă orice implicare și spune că nu cunoaște niciun intermediar din acest caz. Rețeaua este însă una cu ramificaţii în Călăraşi, Sinaia, Buzău, Galaţi, Vâlcea şi Suceava.

BP al Camerei Deputaților discută cererea DNA de a încuviinţa arestarea lui Hrebenciuc și Adam


Citeşte mai multe despre:   Viorel Hrebenciuc,   arest