Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Biroul permanent al Senatului a fost convocat din nou de Robert Cazanciuc: "Avem respingerea cererii de reexaminare a lui Iohannis pentru a putea dubla alocaţiile"

Biroul permanent al Senatului a fost convocat din nou de Robert Cazanciuc: "Avem respingerea cererii de reexaminare a lui Iohannis pentru a putea dubla alocaţiile"

Un articol de: George Lupu - 23 Noi 2020, 13:33
Biroul permanent al Senatului a fost convocat din nou de Robert Cazanciuc: "Avem respingerea cererii de reexaminare a lui Iohannis pentru a putea dubla alocaţiile" Politică

Biroul permanent al Senatului a fost convocat din nou de Rober Cazanciuc, pentru a fi respinsă cererea de reexaminare a şefului statului Klaus Iohannis privind respingerea OUG care prevede majorarea etapizată a alocaţiilor pentru copii.

 

O nouă convocare a Biroului Permanent al Senatului

 

Robert Cazanciuc a solicitat parlamentarilor de la PNL şi USR să nu mai boicoteze activitatea Senatului:

„Astăzi, pentru ora 13.00, am convocat din nou Biroul permanent al Senatului, în încercarea de a-i convinge pe colegii noştri că trebuie să vină la serviciu. Colegii noştri de la PNL şi USR, după cum ştiţi, lipsesc de o lună de zile de la Biroul permanent, blocând Senatul. Astăzi avem pe ordinea de zi o lege extrem de importantă aşteptată de milioane de români şi anume legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii. După cum ştiţi, printr-un cinism de nedescris, Guvernul Orban a blocat, printr-o ordonanţă de urgenţă, dublarea alocaţiilor pentru copii. Preşedintele Iohannis a respins, cu acelaşi cinism, legea prin care Parlamentul spunea nu ordonanţei de urgenţă, luând decizia de a dubla alocaţiile pentru copii de la 1 septembrie”, a afirmat Robert Cazanciuc, luni la sediul PSD din Kiseleff.

El a adăugat că Guvernul Orban a găsit 2,2 miliarde lei la rectificarea bugetară din luna august pentru primarii PNL, iar la rectificarea bugetară de acum a mai găsit un miliard de lei, însă tot susţine că nu are fonduri pentru dublarea alocaţiilor pentru copii.„

„Astăzi avem pe ordinea de zi cererea preşedintelui de reexaminare şi evident vrem să respingem această cerere a Preşedintelui României pentru a putea dubla alocaţiile pentru copii. Am auzit foarte multe discuţii despre sumele necesare pentru această mărire, că nu ar fi. Ele, printr-o rectificare bugetară din august, Guvernul Orban a găsit 2,2 miliarde lei pentru a-i da primarilor PNL. Acum, la rectificarea bugetară, au pus din nou 1 miliard de lei. Practic această sumă e mai mult decât necesar pentru a dubla alocaţiile pentru copii. Noi nu găsim resurse, din ce spune Guvernul, să dublăm alocaţiile pentru copii, dar găsim resurse să îi plătim pe chiulangii. De o lună de zile, PNL şi USR nu vin la serviciu, dar găsim resurse să îi plătim pe aceşti oameni. Vin, fără nicio jenă, să ia bani de la casierie, dar nu au decenţa să vină să voteze pentru această lege”, a completat Cazanciuc.

 

Klaus Iohannis a retrimis către Parlament legea care dublează alocațiile

 A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a împietrit! A plâns ...

Pe 13 noiembrie, preşedintele Klaus Iohannis a trimis vineri Parlamentului, pentru reexaminare, legea prin care este respinsă ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind creşterea etapizată a alocaţiei pentru copii.

„În faţa unei iminente intrări în vigoare a unui act normativ fără stabilirea unor surse de finanţare certe şi în contextul unor eforturi financiare neprevăzute ale statului român în combaterea răspândirii noului coronavirus, chiar persoanele vizate de măsurile de creştere a alocaţiilor s-ar putea afla în situaţia inevitabilă de a nu beneficia de realizarea drepturilor lor”, argumentează şeful statului.

Citeşte mai multe despre:   Robert Cazanciuc,   Senat,   PNL,   PSD