Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Boc: Cseke nu e perfect, dar ştia ce oprobriu îşi atrage într-un sistem ce trebuie reformat de 10 ani

Boc: Cseke nu e perfect, dar ştia ce oprobriu îşi atrage într-un sistem ce trebuie reformat de 10 ani

Un articol de: - 10 Apr 2011, 12:11
Boc: Cseke nu e perfect, dar ştia ce oprobriu îşi atrage într-un sistem ce trebuie reformat de 10 ani Foto: evz.ro Politică

Invitat duminică la emisiunea "După 20 de ani" de la ProTV, premierul Emil Boc a declarat că Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, "nu este perfect", dar şi-a asumat procesul de restructurare ştiind ce oprobriu îşi atrage, într-un sistem sanitar care trebuia reformat de zece ani.

Premierul a adăugat că Ministrul Cseke a făcut tot ce era omeneşte posibil în condiţiile date.

"Restructurarea sistemului spitalicesc nu urmăreşte în primul rând economii la bugetul de stat, ci creşterea calităţii actului medical. Sunt foarte multe spitale unde, din nefericire, pacienţii mor cu zile, sunt extrem de nemulţumit de ce găsesc în spitale. Restructurarea trebuia făcută de zece ani. Eu sunt mai nefericit decât orice român când se înregistrează decesul unei persoane", a declarat Boc.

Premierul a afirmat din nou că situaţiile celor doi bărbaţi decedaţi în drum spre spitalele desfiinţate denotă "desincronizări la nivel local în chemarea ambulanţelor", dar că nu există o legătură directă între decesul persoanelor şi închiderea spitalelor.

"Au fost descincronizări la nivel local în chemarea ambulanţelor, dar tratarea pacienţilor nu se putea face la spitalele închise, nu erau nici medici de spitalitate şi nici dotarea necesară, nu se puteau face operaţii complexe. Nu a existat o legătură directă între decesul acestor persoane şi desfiinţarea spitalelor", a spus Boc.

Întrebat despre situația pacienţilor din spitalele închise, cărora li s-au luat şi saltelele înainte să fie transferaţi în alte unităţi, Emil Boc a afirmat că saltelele "erau ale autorităţilor locale".

Prezent sâmbătă la Miercurea Ciuc, cu ocazia alegerilor în cadrul PDL Harghita, premierul a declarat că ministrul Sănătăţii "are susţinere pentru a face reforma în sănătate, pentru că este necesară" şi că, potrivit primelor analizr, "nu rezultă o cauzalitate directă" între decesul celor două persoane din judeţele Vâlcea şi Constanţa şi închiderea spitalelor.

Citeşte mai multe despre:   Emil Boc,   ministrul sanatatii,   sanatate