Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Boc: Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pe Codul Muncii

Boc: Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pe Codul Muncii

Un articol de: - 18 Feb 2011, 16:30
Boc: Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pe Codul Muncii Foto: gov.ro Politică

Guvernul ar putea să-și angajeze răspunderea pe noul Cod al Muncii, hotărârea urmând să fie luată după discuții în Coaliție și în Guvern. Anunțul a fost făcut vineri de către premierul Emil Boc, în cadrul unei conferinţe susţinute la Palatul Victoria.

Întrebat de un ziarist de la Mediafax dacă îşi va angaja răspunderea pentru Codul Muncii, premierul a afirmat că "există această posibilitate, urmează discuţii în Coaliţie şi Guvern".

Emil Boc a mai declarat, joi, că ultimul domeniu care mai trebuie reformat de Guvern este cel al legislaţiei muncii, actualul Cod al Muncii fiind unul vechi "un factor de blocaj şi de frână în obţinerea unui loc de muncă", informează cotidianul Gândul.

Premierul se întâlnește vineri cu sindicatele pentru noi discuții privind Codul Muncii.

Ultima formă a proiectului Codului Muncii evidențiază că toate prevederile referitoare la contractul colectiv de muncă unic la nivel național sunt abrogate.

Perioada de probă va fi de maxim 90 de zile, atât pentru funcțiile de execuție, cât și pentru cele de conducere. Pentru același post un angajator poate avea în probă mai multe persoane, dar cumulat, nu mai mult de un an.

Sindicatele nu sunt de acord cu scoaterea contractelor colective de muncă din viitorul Cod al Muncii, afirmând că regulile minimale ca timp de lucru, condițiile de lucru, salariul minim, sau ierarhizarea lucrătorilor vor dispărea.

BPN al PDL i-a mandatat pe premier și pe ministrul Muncii să finalizeze în cursul acestei săptămâni Codul Muncii.

Citeşte mai multe despre:   Emil Boc,   Guvernul Romaniei,   Codul Muncii,   sindicate