Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Senatorii fac scut în jurul lui Florian Bodog: Comisia Juridică a respins cererea DNA de încuviinţare a urmării penale

Senatorii fac scut în jurul lui Florian Bodog: Comisia Juridică a respins cererea DNA de încuviinţare a urmării penale

Un articol de: Sebastian Pricop - 17 Sep 2019, 13:02
Sursă foto: Facebook / Florian Bodog Politică

Comisia Juridică a Senatului a dat aviz negativ, marţi, pe cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale a fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog. Această decizie a fost luată cu 5 voturi pentru, 2 contra şi 2 abţineri. 

Acest aviz este doar consultativ, decizia urmând să fie luată la vot în plenul Senatului.

DNA vrea să-l ancheteze pe Florian Bodog, pe care îl acuză că, atunci când era ministru al Sănătății, și-a angajat o consilieră personală care n-a dat pe la minister. Pentru că Bodog este  senator, procurorii anticorupție au fost nevoiți să ceară întâi avizul Senatului pentru a putea începe urmărirea penală pe numele său. 

Procurorii DNA susțin că Florian Bodog ar fi făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale timp de un an fără să se fi prezentat la serviciu.

Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau de 77.985 lei.

Potrivit DNA, în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018 demnitarul, deși știa că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu a luat măsuri pentru sancționarea disciplinară.

Fostul ministru Bodog neagă acuzațiile, afirmând că niciunul dintre consilierii săi nu se află în situaţia de a nu fi prestat activitatea pe care i-a trasat-o.

Citeşte mai multe despre:   Florian Bodog
 
 
Loading...