Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Bogdan Aurescu a avut o discuţie telefonică cu omologul grec: Situaţia din Mediterana de Est, printre temele abordate

Bogdan Aurescu a avut o discuţie telefonică cu omologul grec: Situaţia din Mediterana de Est, printre temele abordate

Un articol de: Irina Mina - 02 Dec 2020, 14:02
Bogdan Aurescu a avut o discuţie telefonică cu omologul grec: Situaţia din Mediterana de Est, printre temele abordate Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, a avut, miercuri, o convorbire telefonică cu omologul grec, Nikos Dendias, la solicitarea acestuia. Discuţiile au vizat relaţiile bilaterale şi situaţia din Mediterana de Est, în perspectiva reuniunii Consiliului Afaceri Externe din 7 decembrie.

Bogdan Aurescu a avut o discuţie telefonică cu omologul grec, Nikos Dendias

Astfel, cei doi demnitari au discutat despre stadiul relaţiei bilaterale, punând accent pe consolidarea dialogului politico-diplomatic.

Bogdan Aurescu a reiterat invitaţia ca ministrul Nikos Dendias să efectueze o vizită în România, invitaţie pe care acesta deja a acceptat-o.

De asemenea, cei doi miniștri au avut un schimb de opinii pe tema situației din Mediterana de Est, inclusiv în perspectiva agendei reuniunii Consiliului Afaceri Externe din 7 decembrie 2020.

„Ministrul Bogdan Aurescu a reamintit interesul strategic al UE pentru stabilitate și securitate în regiune și necesitatea prioritizării eforturilor diplomatice în gestionarea provocărilor curente. A subliniat, totodată, importanța solidarității la nivelul UE și a continuării dialogului diplomatic, cu obiectivul identificării de soluții de compromis, în conformitate cu dreptul internațional, care să conducă la detensionarea situației actuale”, potrivit unui comunicat de presă.

Citeşte mai multe despre:   Bogdan Aurescu,   Nikos Dendias