Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Bogdan Aurescu, despre participarea lui Gabriel Oprea la Consiliul Justiției și Afacerilor Interne (JAI): Este firesc să participe Ministrul de Interne

Bogdan Aurescu, despre participarea lui Gabriel Oprea la Consiliul Justiției și Afacerilor Interne (JAI): Este firesc să participe Ministrul de Interne

Un articol de: - 10 Sep 2015, 15:17
Bogdan Aurescu, despre participarea lui Gabriel Oprea la Consiliul Justiției și Afacerilor Interne (JAI): Este firesc să participe Ministrul de Interne Foto: B1 TV Politică

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că la Consiliul Justiției și Afacerilor Interne (JAI) din 14 septembrie ar trebui, în mod firesc, să participe Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, informează Mediafax.

"La Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne de pe 14 septembrie este în firesc să participe ministerul de Interne pentru că este vorba de JAI. În al doilea rând, nu este vorba de poziţii a uneia sau alteia dintre instituţii, ci este vorba despre o poziţie consolidată a tuturor instituţiilor statului român", a declarat Aurescu, după terminarea ședinței Comisiei pentru Afaceri Europene a Senatului.

Acesta a mai declarat că autoritățile au transmis deja punctele de vedere convergente pe tema refugiaților:"De altfel, cum aţi putut constata, poziţiile care au fost exprimate de către preşedintele României şi de către primul ministru, de către celelalte instituţii implicate sunt perfect convergente pe acest subiect".

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a precizat că a discutat cu Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, și că acesta va participa la Consiliul JAI, iar "mandatul lui este să nu declare adeziunea noastră pentru cotele obligatorii".

"Din partea României, va participa ministrul de Interne, cu care am avut o discuţie în această dimineaţă, iar mandatul ministruluid e Interne la conferinţa JAI este să nu declare adeziunea noastră pentru cotele obligatorii", a transmis președintele României.

Acesta a declarat și că este nemulțumit de anunțul Comisiei Europene privind cotele obligatorii de imigranți și că este de părere că această criză nu are cum să se rezolve prin cote obligatorii "calculate într-un mod foarte birocratic", fără consultare. De asemenea, Iohannis mai consideră că un astfel de proiect nu este oportun "în această fază".

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne este format din miniștri de justiție și ai afacerilor interne din statele membre ale Uniunii Europene. Miniștrii afacerilor interne au mai multe responsabilități printre care cele legate de migraţie, gestionarea frontierelor şi cooperarea poliţienească, iar miniștrii de justiție se ocupă de cooperarea judiciară în materie civilă şi penală şi totodată în privinţa drepturilor fundamentale.

Citeşte mai multe despre:   Oprea