Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Bogdan Aurescu a discutat cu noul ambasador al SUA, Adrian Zuckerman, despre eliminarea vizelor (FOTO)

Bogdan Aurescu a discutat cu noul ambasador al SUA, Adrian Zuckerman, despre eliminarea vizelor (FOTO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 14 Dec 2019, 19:53
Foto: mae.ro Politică

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit, sâmbătă, pe noul ambasador al SUA la București, Adrian Zuckerman.

Aurescu l-a primit la MAE pe Zuckerman, pentru prezentarea copiei scrisorii de acreditare în poziția de ambasador al Statelor Unite în România. Printre temele abordate de cei doi s-au numărat Parteneriatului Strategic bilateral, contextul regional de securitate și Programul Visa Waiver.

Adrian Zuckerman a subliniat aprecierea de care România se bucură din partea Președintelui Donald Trump și la nivelul întregii Administrații a SUA și a menționat că „România nu poate avea un prieten mai bun decât SUA”. „Totodată, diplomatul american a remarcat transformarea remarcabilă a României în cei 30 de ani de la Revoluția din 1989, țara noastră devenind unul dintre cei mai fermi aliați ai SUA, membru al NATO și UE, cu o democrație robustă, cu respect pentru principiile statului de drept și ale economiei de piață”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe.

La rândul său, ministrul Bogdan Aurescu i-a transmis ambasadorului Statelor Unite urări călduroase de bun-venit, i-a urat mult succes și l-a asigurat de tot sprijinul MAE și al său personal.

Foto: mae.ro

Bogdan Aurescu a evocat soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral, în plină dezvoltare și aprofundare, în special după întrevederea foarte substanțială și de succes, din luna august a acestui an, dintre Președintele Klaus Iohannis și Președintele Donald Trump. Cu prilejul întâlnirii la cel mai înalt nivel, domeniile Parteneriatului Strategic, de interes prioritar comun, au fost extinse, iar ministrul Bogdan Aurescu a arătat că este necesar un proces continuu de follow-up, care să permită implementarea deplină a deciziilor strategice adoptate, inclusiv în domeniul securității energetice și în domeniul 5G.

Ministrul Bogdan Aurescu și ambasadorul agreat al SUA au realizat o trecere în revistă a priorităților din relația bilaterală, în pregătirea dialogului politico-diplomatic din 2020, când se vor împlini 140 de ani de la stabilirea relațiilor bilaterale. În acest context, ministrul Bogdan Aurescu a reamintit aspectele abordate în discuția recentă foarte bună cu secretarul de stat al SUA”, a transmis MAE, printr-un comunicat.

Foto: mae.ro

Discutând despre contextul regional de securitate, Aurescu a evidențiat necesitatea creșterii prezenței militare americane pe teritoriul României. În același timp, a menționat faptul că societatea românească este una dintre cele mai pro-transatlantice și pro-americane din Europa, iar țara noastră acționează în mod constant, în interiorul UE și al NATO, pentru întărirea legăturii transatlantice.
De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu a reamintit obiectivul, de mare importanță pentru cetățenii români, al accederii țării noastre în Programul Visa Waiver.

Citeşte mai multe despre:   Bogdan Aurescu,   Adrian Zuckerman,   MAE,   Ministerul de Externe