Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Despescu, întrebat despre nemulțumirile unor polițiști privind noua Ordonanță: „Dacă acum nu putem fi uniți, să ne mobilizăm pentru a apăra cetățenii, înseamnă că nu ne-am ales bine calea” (VIDEO)

Despescu, întrebat despre nemulțumirile unor polițiști privind noua Ordonanță: „Dacă acum nu putem fi uniți, să ne mobilizăm pentru a apăra cetățenii, înseamnă că nu ne-am ales bine calea” (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 01 Apr 2020, 17:39
Despescu, întrebat despre nemulțumirile unor polițiști privind noua Ordonanță: „Dacă acum nu putem fi uniți, să ne mobilizăm pentru a apăra cetățenii, înseamnă că nu ne-am ales bine calea” (VIDEO) Politică

Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne, a ținut să le transmită românilor că măsurile luate de autorități în contextul epidemiei de coronavirus poate li se vor părea prea dure, dar sunt luate doar spre bine comunității.

Despescu a mai precizat, pentru B1 TV, că statul român a luat măsuri pentru limitarea răspândirii noului coronavirus încă de când a fost declarată epidemia în Italia: „Am organizat măsuri nu doar în aeroporturi, am organizat măsuri și la punctele de trecere a frontierei terestre. Verificările au fost realizate de polițiștii de frontieră, în cooperare cu reprezentanții DSP din județe”.

„Triajul se realizează în prima parte de polițiștii de frontieră, în linia a doua se află reprezentanții DSP. Se întocmesc anumite formulare și toate aceste declarații sunt coroborate cu alte informații ale statului. De exemplu, două persoane care au venit pe aeroportul din Iași au spus că vin din Bruxelles, dar ele veneau din Roma. S-a dovedit acest lucru și acum suportă consecințele legale”, a mai declarat secretarul de stat, pentru B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Acesta a mai precizat că, până acum, au fost întocmite peste 250 de dosare penale, zeci dintre ele fiind și pentru infracțiunea de fals. 

În legătură cu nemulțumirile unor polițiști legate de prevederile noii Ordonanțe Militare Bogdan Despescu a afirmat: „Noi, cei structurile de apărare, ordine publică și siguranță națională, avem datoria pe care ne-am asumat-o să fim pilonul de apărare al României. Dacă acum nu putem fi uniți, să ne mobilizăm pentru a apăra cetățenii, înseamnă că nu ne-am ales bine calea. Cred că toți colegii sunt în măsură să dovedească iar că suntem aici pentru cetățeni. Dacă e să discutăm vizavi de anumite interpretări ale legii o putem face, dar cred că prin atitudine, prin implicare și profesionalism putem dovedi ce v-am spus mai înainte”.

Acesta a mai precizat că, într-adevăr, la Secția 19 de Poliție din București o polițistă a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus. Ea intrase în contact cu un coleg din Jandarmerie confirmat și el cu virusul, iar acesta se infectase de la mama sa, care lucrează într-o unitate medicală din Capitală. 

Despescu a mai spus apoi că nu este exclus ca inclusiv importanți factori de decizie să fie depistați pozitiv dat fiind că, prin natura meseriei și mai ales acum, intră în contact cu foarte multe persoane. 

Invitat de moderatorul Tudor Barbu să adreseze un mesaj românilor, secretarul de stat a declarat: „În anumite situații deciziile pe care le luăm e posibil să nu fie pe placul multora dintre compatrioții noștri. Suntem obligați să luăm astfel de decizii, suntem obligați să asigurăm respectarea legii și, prin măsurile luate, venim în sprijinul comunității. Acesta e obiectivul nostru principal și vă asigur că o facem cu tot ce înseamnă implicare”.

Citeşte mai multe despre:   Bogdan Despescu,   Ministerul de Interne