Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Gafă a noului ministru al Sportului: Credea că votează Codul lui Hammurabi, o serie de legi de acum 3.700 ani

Gafă a noului ministru al Sportului: Credea că votează Codul lui Hammurabi, o serie de legi de acum 3.700 ani

Un articol de: B1.ro - 19 Noi 2018, 20:10
Gafă a noului ministru al Sportului: Credea că votează Codul lui Hammurabi, o serie de legi de acum 3.700 ani Foto: Ramnicu Valcea Week Politică

Senatorul Bogdan Matei, propunerea PSD pentru ministerul Tineretului şi Sportului, s-a făcut de râs încă din primele sale zile de parlamentar. El a crezut că aleșii vor vota Codul lui Hammurabi, adică o serie de legi de acum 3.700 ani, informează Adevărul.

Codul lui Hammurabi e o culegere de legi din timpul regelui babilonian Hammurabi. Scris în jurul anului 1760 î.Hr., acesta cuprindea un Prolog, 282 de articole de lege şi un Epilog.

”Ştiţi că există un pachet de legi al lui Hammurabi care nu a fost votat de Parlamentul anterior, ce veţi face când va veni proiectul de lege în Parlament?”, l-a întrebat la acea vreme un reporter Antena 1.

Matei nu și-a dat seama că-i este testată cultura generală și a răspuns: ”Aşa cum am spus, suntem la început. Daţi-ne răgaz să ne acomodăm, daţi-ne răgaz să studiem”.

Întrebat dacă știe câte examene se dau în sesiunea parlamentară, el a afirmat: ”Vom avea timp pentru orice studiu în parte”.