Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Bogdan Oprea: Administraţia Prezidenţială a luat notă de debusolarea de vacanţă a lui Crin Antonescu

Bogdan Oprea: Administraţia Prezidenţială a luat notă de debusolarea de vacanţă a lui Crin Antonescu

Un articol de: - 13 Aug 2013, 17:42
Bogdan Oprea: Administraţia Prezidenţială a luat notă de debusolarea de vacanţă a lui Crin Antonescu Foto: mediafax.ro Politică

Administraţia Prezidenţială a luat notă de "debusolarea de vacanţă" a preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, şi apreciază ca "tardivă" implicarea acestuia în subiectul participării unor lideri politici din Ungaria la activităţi pe teritoriul României.

"Administraţia Prezidenţială a luat notă de debusolarea de vacanţă a domnului preşedinte al Senatului României, Crin Antonescu", afirmă purtărorul de cuvânt al preşedintelui Băsescu, Bogdan Oprea.

Acesta îi reamintește copreşedintelui USL că, de la preluarea guvernării, şomajul a crescut de la 6,7% la 7,6%, iar principala îngrijorarea a populaţiei este legată de găsirea unui loc de muncă, prin urmare principalul obiectiv al coaliţiei de guvernare ar trebui să fie crearea de noi locuri de muncă. 

Bogdan Oprea mai precizează că tot mai multe societăţi comerciale se declară în insolvenţă, iar investiţiile străine au scăzut în ultimul an cu 37%.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Traian Băsescu îi mai aminteşte liderului PNL că un număr important de primari ai USL sunt în situaţie de incompatibilitate, că absorbţia fondurilor europene este extrem de slabă, România riscând să piardă mai multe miliarde de euro, iar rectificarea bugetară aprobată de Guvernul României este criticată de Consiliul Fiscal, care consideră că estimările pentru următoarele 5 luni ale anului sunt nerealiste şi nefundamentate.

Oprea îi mai atrage atenția că marți dimineață, mai mulţi angajaţi ai societăţii Oltchim din Râmnicu-Vâlcea au intrat în greva foamei, notează Agerpres.

În plus, purtătorul de cuvânt al președintelui Băsescu mai arată că procesul de privatizare a CFR Marfă stagnează, riscând să se transforme într-o nouă privatizare eşuată de tip Oltchim, deoarece Guvernul blochează, de trei săptămâni, publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii de guvern prin care se stabileşte câştigătorul licitaţiei de privatizare a companiei, ceea ce creează Guvernului grave prejudicii de credibilitate în plan extern.

De asemenea, Bogdan Oprea punctează faptul că sistarea lucrărilor la tronsonul de autostradă Arad - Nădlac şi la Magistrala 5 - Drumul Taberei a metroul din Bucureşti este de măsură să afecteze grav interesele economiei şi ale cetăţenilor.

În plus, revizuirea Constituţiei şi reorganizarea administrativă par a fi proiecte abandonate, mai spune Bogdan Oprea. 

Guvernul României, în scrisoare de intenţie cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială, s-a angajat să crească mai multe taxe şi impozite, care vor avea efecte directe asupra populaţiei şi a economiei, completează purtătorul de cuvânt al președintelui României.

"Iată doar câteva subiecte asupra cărora speram să se oprească în declaraţia de astăzi unul dintre responsabilii principali de guvernare la întoarecea cu forţe proaspete din vacanţă. În ceea ce priveşte implicarea domnului Crin Antonescu în subiectul participării unor lideri politici din Ungaria la activităţi pe teritoriul României, Administraţia Prezidenţială consideră că aceasta este tardivă", mai afirmă Bogdan Oprea.

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Crin Antonescu,   Administratia Prezidentiala