Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Botiş: Soţia mea se retrage din Euroactiv. Demisionez dacă ANI constată conflict de interese

Botiş: Soţia mea se retrage din Euroactiv. Demisionez dacă ANI constată conflict de interese

Un articol de: - 19 Apr 2011, 15:01
Botiş: Soţia mea se retrage din Euroactiv. Demisionez dacă ANI constată conflict de interese Politică

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a anunţat, marţi, după o discuţie cu premierul Emil Boc, că soţia sa se retrage din asociaţia Euroactiv Bistriţa. Decizia a fost luată după ce Agenţia Naţională pentru Integritate s-a autosesizat în cazul ministrului. Botiş a precizat că deocamdată nu îşi va da demisia din funcţia pe care o ocupă în Cabinetul Boc, dar că se va retrage dacă ANI va constata nereguli în cazul său.

„Nici eu nici soţia mea nu suntem membri fondatori ai asociaţiei”, a precizat ministrul Muncii. Ioan Botiş a admis faptul că acest scandal i-ar putea afecta imaginea publică, dar susţine că problema nu este una de natură legală, ci doar de moralitate.

“Din punctul meu de vedere, moral este justificată atitudinea ANI, pentru că, în calitate de ministru, trebuie să stau departe de acest fel de acuze. Este o greşeală din punct de vedere moral. Soţia s-a retras, în calitate de angajat al asociaţiei Euroactiv”, a mai declarat Ioan Botiş.

Botiş: Soţia mea se retrage din asociaţie


Soţia lui Botiş câştiga 8.000 de lei lunar

Ministrul Muncii a mai precizat în declaraţia de marţi că soţia sa, Ligia Botiş, câştiga 8.000 de lei pe lună pentru activitatea de consilier în cadrul proiectului "Şansa la demnitate" derulat de Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa şi finanţat din fonduri UE şi guvernamentale.

Ministrul Muncii a mai precizat că nu a avut nicio atribuţie în evaluarea, semnarea şi finanţarea contractelor asociaţiei Euroactiv Bistriţa, ci doar cunoaşte fondatorii firmei, care sunt oameni de afaceri din Bistriţa, ce se vor muta în curând în sediul lor.

În cazul ministrului s-a autosesizat şi Departamentul de Luptă Antifraudă.

Agenţia Naţională de Integritate s-a autosesizat în cazul ministrului Muncii, Ioan Botiş, iar inspectorii ANI urmează să stabilească dacă demnitarul se află într-un conflict de interese, având în vedere că soţia acestuia este consilier pe proiectul „Şansa la deminitate”, finanţat de UE şi Guvern.

În urma verificărilor de către inspectorii ANI, dacă se constată existenţa unui conflict de interese, toate actele juridice sau administrative sunt anulate.

Ioan Botiş, despre o eventuală demisie


Citeşte mai multe despre:   ministrul muncii,   soţie,   ANI,   nereguli,   demisie