Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică BPN al PNL, convocat sâmbătă pentru definitivarea candidaturilor la alegerile locale. Orban: Va exista un ghid anti-coronavirus pentru activitățile de campanie

BPN al PNL, convocat sâmbătă pentru definitivarea candidaturilor la alegerile locale. Orban: Va exista un ghid anti-coronavirus pentru activitățile de campanie

Un articol de: Vladimir Ionescu - 27 Iul 2020, 11:51
BPN al PNL, convocat sâmbătă pentru definitivarea candidaturilor la alegerile locale. Orban: Va exista un ghid anti-coronavirus pentru activitățile de campanie Foto: Inquam Photos / George Calin Politică

Premierul Ludovic Orban, președintele PNL, a anunțat că Biroul Politic Național (BPN) al formațiunii se va reuni sâmbătă pentru a definitiva candidaturile la alegerile locale din 2020.
 

BPN al PNL, convocat sâmbătă pentru definitivarea candidaturilor la alegerile locale


 

„Am luat decizia de a convoca Biroul Politic Naţional al PNL sâmbătă dimineaţa pentru a definitiva toate candidaturile", a afirmat Ludovic Orban, luni, la sediul PNL, după o şedinţă de campanie a liberalilor, potrivit Agerpres.

Liderul liberalilor a explicat că „BPN validează candidaţii la preşedintele Consiliului Judeţean şi la primăria municipiului reşedinţă de judeţ. Practic, sâmbătă luăm decizia legată de toţi candidaţii, inclusiv cele şase judeţe unde mai avem discuţii şi pentru municipiul Bucureşti, pentru sectoare”.
 

Ludovic Orban, despre ghidul anti-coronavirus pentru activitățile de campanie


 

Cu această ocazie, Ludovic Orban a explicat că s-a stabilit şi un mecanism pentru coordonarea proiectelor de dezvoltare a judeţelor şi a municipiilor reşedinţă de judeţ, cu care se vor prezenta candidaţii PNL, cu programele guvernamentale. Mai mult decât atât, el a precizat și că a fost luată „decizia de a pregăti un ghid pentru toţi candidaţii şi voluntarii noştri în cadrul campaniei, un ghid de organizare a activităţilor de campanie care să reducă riscul de răspândire a virusului”, iar printre acestea se numără obligaţia pentru fiecare voluntar de a purta mască, de a nu acţiona în grupuri mai mari de 3 - 4 persoane, dar și cea de a avea dezinfectant. 
 

Alegerile locale din 27 septembrie, în circumstanțe deosebite pe fondul epidemiei de coronavirus


 

Alegerile locale din 2020 sunt programate pentru 27 septembrie, dar desfășurarea scrutinului depinde de evoluția epidemiei de coronavirus din România. Cu toate acestea, în 23 iulie, premierul Ludovic Orban preciza că discuțiile despre o eventuală amânare sunt încă premature.

„E prematur să discutăm despre o posibilă amânare a alegerilor. Vom face o evaluare epidemiologică a fiecărei activităţi în campania electorală. Se paote face campanie în spaţii deschise, pe media, online. Se pot organiza secţiile de votare şi procesul de votare, astfel încât să nu existe riscurile răspândirii virusului. Deocamdată, la acest număr de cazuri noi, nu se pune problema să amânăm alegerile locale”, afirma prim-ministrul.

Anterior, tot el a explicat că alegerile locale din 2020 și fazele premergătoare specifice s-ar putea desfășura în circumstanțe deosebite, având în vedere criza COVID-19.

„Este adevărat că nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale, normal, dacă se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii. (...) În organizarea secţiilor de vot, evident, trebuie să iei nişte măsuri legate de numărul maxim de persoane care să intre, se stă la coadă la anumită distanţă, trebuie dezinfectanţi, măşti de protecţie, toate regulile trebuie respectate”, a spus Ludovic Orban.

A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Ludovic Orban