Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Bucureşti, Iaşi şi Focşani, primele oraşe mari câştigate de Klaus Iohannis: Aproape 80% din voturi, la Sibiu

Bucureşti, Iaşi şi Focşani, primele oraşe mari câştigate de Klaus Iohannis: Aproape 80% din voturi, la Sibiu

Un articol de: - 17 Noi 2014, 00:09
Bucureşti, Iaşi şi Focşani, primele oraşe mari câştigate de Klaus Iohannis: Aproape 80% din voturi, la Sibiu Foto: ziare.com Politică

Klaus Iohannis a atins 80% în mari oraşe din Ardeal, în timp ce în sud a recuperat la Ilfov, unde scorul final a fost 52-48.

Candidatul ACL a câştigat în municipiul Târgu Mureş cu 71,40%, iar în judeţ a obţinut 68,80% din voturi. În Oradea, Klaus Iohannis a obţinut 69% din voturi.

În Sibiu, Iohannis a obţinut 79,51 la sută din voturile exprimate, iar Victor Ponta 20,49 %.

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a câştigat alegerile în municipiul Alba Iulia, cu 71,46% din voturi, potrivit numărătorii paralele realizate de ACL Alba, în timp ce în localitatea Şugag el a obţinut 91,33% din voturi.

Acesta a câștigat cu 63% în judeţul Braşov, în timp ce candidatul PSD, Victor Ponta, a obținut 36% din voturi.

Aşa cum arată rezultatele parţiale, Klaus Iohannis are un avantaj net în judeţele din Ardeal, în care a luat şi 70%, în timp ce Victor Ponta a câştigat în sud, potrivit Gândul.

În judeţul Timiş, Iohannis a obținut 66,42% din voturi, în timp ce Victor Ponta a obţinut 33,58%.

Moldova a fost împărţită între cei doi candidaţi, Iohannis luând oraşele mari - Iaşi, Focşani, Bârlad etc - în timp ce Ponta a recuperat în mediul rural.

Klaus Iohannis a câştigat alegerile în judeţul Iaşi, arată numărătoarea paralelă făcută de ACL, în municipiu distanţa dintre Iohannis şi Ponta fiind de aproximativ 20 de procente,

În judeţul Suceava, Klaus Iohannis a câştigat 51,37 la sută din voturi, iar Victor Ponta a fost votat de 48,63 la sută dintre suceveni.

Ceea ce a determinat rezultatul final a fost pe de o parte scorul din marile oraşe, între care Bucureşti, pe de altă parte faptul că în sud liberalii au ajuns la ţinta de 30% şi în judeţele în care pierduseră în turul I, precum Călăraşi sau Giurgiu.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, unde a obţinut 62.04%, faţă de Victor Ponta, care a fost votat de 37,96% din alegători.

Primul judeţ centralizat complet, Harghita, îl are câştigător, de asemenea, pe Klaus Iohannis cu 79,97%.

Din date parţiale, candidatul ACL a câştigat şi Bucureştiul cu aproape 60%

Potrivit numărătorii paralele a PDL, Focşani este primul oraş mare din Moldova în care Klaus Iohannis a fost declarat câştigător cu 60%. Ca şi în turul I, candidatul ACL s-a clasat primul şi la Iaşi.

După numărarea voturilor din 25 dintre secţii, Klaus Iohannis are 57,5%, iar Victor Ponta - 42,5%.

În ce priveşte diaspora, rezultatul după centralizarea voturilor din18% dintre secţii este de 80,62% pentru Klaus Iohannis şi de 19,6% pentru Victor Ponta.

Citeşte mai multe despre:   alegeri prezidentiale