Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Guvernul ar putea adopta bugetul prin asumarea răspunderii. Ludovic Orban: "Este extrem de important să fie aprobat până la sfârşitul anului"

Guvernul ar putea adopta bugetul prin asumarea răspunderii. Ludovic Orban: "Este extrem de important să fie aprobat până la sfârşitul anului"

Un articol de: Sebastian Pricop - 03 Dec 2019, 17:07
Foto: gov.ro Politică

Bugetul de stat pentru anul 2020 ar putea fi adoptat de Guvern tot prin asumarea răspunderii în Parlament precum se intenționează și cu modificările din domeniul justiției. Conform unor surse citate de G4Media, această decizie ar urma să fie luată în cazul în care nu se ajunge la un consens cu PSD, ALDE, Pro România și UDMR.

”Foarte probabil să mergem pe varianta angajării răspunderii pe legea bugetului pe anul viitor. Să o facem între Crăciun și Anul Nou. Și asta pentru că vor exista tot felul de alianțe conjuncturale pe proiecte locale care ar măcelări bugetul. Toți vor avea posibilitatea să depună amendamente la proiectul de buget, noi vom prelua ce se va putea. Sigur, există posibilitatea contestării la CCR și depunerea unei moțiuni de cenzură”, au declarat surse guvernamentale pentru G4Media.ro.

Aceste informații vin în contextul în care premierul Ludovic Orban a sublniat marți că este o prioritate pentru el ca bugetul să fie adoptat până la finalul anului, dar a evitat să dea un răspuns în privința posibilității adoptării prin asumarea răspunderii.

"N-am discutat acest lucru, decât că am discutat cu colegii din Guvern, din partid şi cu parteneri din coaliţie că este extrem de important ca bugetul să fie aprobat până la sfârşitul anului. Povestea asta cu amânarea până în martie a adoptării bugetului numai pentru a nu declanşa noi cheltuieli de investiţii…

Deci, toate autorităţile locale, toate firmele, toţi cetăţenii trebuie să cunoască prevederile legii bugetului de stat şi a legii bugetului asigurărilor sociale până la sfârşitul anului, astfel încât să-şi adapteze acţiunea. Autorităţile locale trebuie să-şi adopte bugetele într-un termen cât mai scurt, astfel încât să poată să declanşeze toate proiectele de investiţii pe care le-au planificat pentru 2020. (…) De asemenea, firmele să-şi adapteze politica firmei.

De asemenea, fiecare cetăţean, mai ales angajaţii din sectorul public, persoanele care au pensii sau care au alte forme de ajutor trebuie să ştie foarte clar la ce venituri trebuie să se aştepte în cursul acest an”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul a dat asigurări că proiectul de buget va fi gata până la 15 decembrie la nivelul Ministerului de Finanţe.

"Va fi gata. Ministrul Finanţelor a început a şi lucrat în paralel proiectul de buget numai că noi a trebuit să aprobăm pe repede OUG privind rectificarea bugetară (…) va fi gata la termen”, a declarat Orban.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   PNL
 
Loading...