Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Replica TAROM, după ce Mădălina Mezei a afirmat că a fost demisă din cauză că a refuzat să țină avioanele la sol în ziua moțiunii de cenzură / Ministrul Cuc negase anterior acuzațiile fostului director general

Replica TAROM, după ce Mădălina Mezei a afirmat că a fost demisă din cauză că a refuzat să țină avioanele la sol în ziua moțiunii de cenzură / Ministrul Cuc negase anterior acuzațiile fostului director general

Un articol de: Vladimir Ionescu - 17 Oct 2019, 22:13
Politică

Consiliul de Administraţie al TAROM a constatat nerespectarea contractului de mandat de către Mădălina Mezei şi a hotărât, cu unanimitate de voturi, revocarea acesteia din funcţia de director general interimar, se arată într-un comunicat TAROM remis joi Agerpres.

Compania susține că Mezei a întârziat procesul de modernizare a flotei de scurt curier, precum și că nu a prezentat nicio informare cu privire la procesul de reducere a numărului total de posturi din companie.

„În şedinţa din data de 15.10.2019, Consiliul de Administraţie al CN TAROM a analizat activitatea directorului general şi a constatat nerespectarea contractului de mandat de către doamna Mezei Mădălina. Fostul director general al CN TAROM nu a reuşit să ducă la îndeplinire Hotărârile Consiliului de Administraţie şi Adunării Generale a Acţionarilor şi nici anumite obligaţii care îi reveneau potrivit Statului Companiei şi Contractului de Mandat", precizează sursa citată.

De asemenea, prin același comunicat, TAROM susține că fostul director general al TAROM a întârziat procesul de modernizare a flotei de scurt curier, una dintre componentele esenţiale în procesul de redresare al companiei, prin neimplementarea Memorandumului privind vânzarea în regim buy-back a vechilor aeronave ATR şi preluarea prin leasing operaţional a unor aeronave noi, tot de tip ATR.

"O altă deficienţă constatată de către Consiliul de Administraţie a reprezentat-o lipsa oricărei informări cu privire la procesul de reducere a numărului total de posturi din companie. Pe cale de consecinţă, Consiliul de Administraţie al CN TAROM, cu unanimitate de voturi, a hotărât revocarea din funcţia de director general a doamnei Mădălina Mezei şi desemnarea unui nou director general provizoriu, în persoana domnului Valentin Nicolae Gvinda, care ocupa funcţia de Şef Departament ATR din cadrul Companiei", se mai arată în document.

Mădălina Mezei susține că a fost demisă din motive politice

Fostul director al companiei TAROM, Mădălina Mezei, demisă din funcție marți, a declarat pentru ziuanews.ro că în ziua moțiunii de cenzură împotriva guvernului ministrul Transporturilor, Razvan Cuc (PSD), i-a cerut să rețină la sol aeronavele. (Detalii AICI)

Declarația acesteia confirmă afirmația președintelui PNL, Ludovic Orban, care a spus încă de miercuri seară, în emisiunea 'Dosar de politician' de pe B1 TV, că Mezei a fost schimbată de la conducerea companiei pentru că a refuzat să rețină aeronavele la sol în data de 10 octombrie.

Ministrul Transporturilor neagă acuzațiile fostului director general TAROM

Totuși, Ministrul demis al Transporturilor, Razvan Cuc, spune că fostul director TAROM minte când afirmă că i-a cerut să rețină la sol avioanele în ziua moțiunii de cenzură împotriva PSD. Social-democratul afirmă că schimbarea din funcție a Mădălinei Mezei vine pe fondul neîndeplinirii sarcinilor de serviciu. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   TAROM,   Madalina Mezei,   Razvan Cuc
 
Loading...