Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Calendarul pentru aprobarea bugetului pe 2021 de către Parlament. Ludovic Orban: Ca obiectiv, ziua de marți e prevăzută pentru votul final (VIDEO)

Calendarul pentru aprobarea bugetului pe 2021 de către Parlament. Ludovic Orban: Ca obiectiv, ziua de marți e prevăzută pentru votul final (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 23 Feb 2021, 15:47
Calendarul pentru aprobarea bugetului pe 2021 de către Parlament. Ludovic Orban: Ca obiectiv, ziua de marți e prevăzută pentru votul final (VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Parlamentul ar putea da votul final pe Legea bugetului de stat și pe Legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2021 în ziua de marți, 2 martie, a anunțat Ludovic Orban, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților, care a precizat că aceasta este data stabilită ca obiectiv pentru aprobarea celor două proiecte.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ludovic Orban, despre calendarul pentru aprobarea bugetului pe 2021 de către Parlament

 

„În ceea ce privește Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat, în Birourile permanente reunite, am stabilit următorul calendar – începând de la reuniunea Birourilor permanente, până joi la ora 10, se pot depune amendamente de către parlamentari sau grupurile parlamentare. Între orele 12 și 16, joi, vor avea loc în paralel Comisiile permanente  pentru avizarea celor două proiecte de lege, iar Comisiile reunite de buget-finanțe vor începe dezbaterea generală la ora 14 și dezbaterea pe articole după ora 16, după primirea avizelor din partea Comisiilor permanente ale Camerei”, a declarat președintele Camerei Deputaților, marți, 23 februarie.

Ludovic Orban a explicat că termenul-țintă pentru finalizarea raportului este sâmbătă, 27 februarie, ora 14.

„Noi am stabilit ca termen pentru finalizarea raportului, atât la Legea bugetului de stat, cât și la Legea bugetului asigurărilor sociale de stat, ziua de sâmbătă – sigur, este stabilită ca țintă sâmbătă, ora 14, în măsura în care vor avea capacitatea, dacă nu, vor continua până la finalizarea raportului. Termenul de depunere a raportului, atât pe Legea bugetului de stat, cât și pe Legea bugetului asigurărilor sociale de stat, a fost stabilit pentru luni, 1 martie, la ora 10. Dezbaterile în plen vor începe la ora 16, luni, 1 martie. Se vor derula dezbaterile în plen, atât dezbaterea generală, cât și dezbaterea pe articole până la finalizare, dacă nu terminăm luni, continuăm marți. Am prevăzut, de asemenea, ca obiectiv, marți să fie votul final, atât la Legea bugetului de stat cât și la Legea bugetului asigurărilor sociale de stat”, a adăugat Ludovic Orban.

Totodată, demnitarul liberal a vorbit și despre Legea plafoanelor, act normativ care stă la baza construcției bugetare.

„După ședința Birourilor permanente reunite, am avut și o ședință a Biroului permanent al Camerei. Încep cu ședința Biroului permanent al Camerei. În urma adoptării de către Senat a Legii plafoanelor, care este o lege care stă la baza construcției bugetare, am decis în Biroul permanent sesizarea Comisiei de buget-finanțe pentru raport și, anterior, pentru avizare, sesizarea Comisiei juridice. Am stabilit termen de raport, astfel încât în cursul zilei de mâine să putem să dezbatem în plen și să dăm și votul final la Legea plafoanelor”, a mai precizat Ludovic Orban.Mărturia fratelui unei victime de la Onești, despre intervenția Poliției: De la început m-au luat cu minciuni. Au zis că ...

Guvernul a adoptat forma finală a bugetului pe 2021 în ședința de luni seară, iar acum acesta are nevoie de aprobarea Parlamentului. În acest context, președintele PNL a anunțat și că amendamentele depuse de PSD vor fi respinse.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   bugetul pe 2021