Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Călin Popescu Tăriceanu cere refacerea Uniunii Social Liberale

Călin Popescu Tăriceanu cere refacerea Uniunii Social Liberale

Un articol de: - 06 Mai 2014, 16:39
Călin Popescu Tăriceanu cere refacerea Uniunii Social Liberale Foto:evz.ro Politică

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cere refacerea Uniunii Social Liberale (USL), relatează B1 TV.

Într-o scrisoare adresată liberalilor, Tăriceanu afirmă că în PNL nu mai există libertate de exprimare din cauza lui Crin Antonescu.

"Sub actuala conducere, libertatea de exprimare nu mai există în PNL", susţine Tăriceanu.

"În urmă cu aproape 25 de ani, când m-am înscris în Partidul Național Liberal, am făcut acest lucru deoarece am văzut la acest partid un adevărat respect pentru dreptul la libera opinie. Astăzi, sub conducerea actualilor lideri, libera exprimare nu mai există, fiind înlocuită cu autoritarismul conducerii. Am făcut parte din Partidul Naţional Liberal şi în vremuri în care era la guvernare, şi în vremuri în care era în opoziţie. Am fost şi preşedinte al partidului, am fost şi simplu membru. Dar niciodată partidul nu a fost condus de orgolii și vendete personale. De fiecare dată consensul și dialogul au dictat în luarea deciziilor în PNL. Fiind alături de Partidul Național Liberal de 25 de ani, trebuie să recunosc că sunt revoltat de evenimentele din ultima vreme, de atitudinile și pozițiile autoritare manifestate de domnul Antonescu", afirmă președintele Senatului.

"Întotdeauna au fost voci critice în PNL şi niciodată opinia liberă nu a fost strict apanajul preşedintelui sau al unei conduceri restrânse. Am fost 5 ani preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi îmi aduc aminte de criticile dure şi uneori deplasate pe care actualul președinte al PNL mi le-a adus. Însă eu niciodată nu am luat în considerare varianta excluderii acestuia din partid pentru că a fi liberal înseamnă a-ți exprima liber părerea, înseamnă să îți sacrifici mândria personală pentru dreptul colegului tău de a te critica. Acest lucru a diferențiat Partidul Național Liberal de celelalte partide, dreptul de a vorbi liber într-un partid condus de principii și nu de orgolii", mai spune fostul liberal.

În ceea ce priveşte gestul său de a renunţa la calitatea de membru PNL, fostul preşedinte liberal explică: "Hotărârea mea de a renunța vremelnic la calitatea de membru nu a însemnat o trădare a adevăratului Partid Național Liberal și nici o abandonare a principiilor și valorilor care stau la baza acestuia. Plecarea mea a însemnat dezacordul unui vechi liberal față de modul în care este condus acum partidul, cu lipsă de viziune și politica pumnului în gură. Gestul meu de a demisiona din PNL a fost unul extrem tocmai pentru a atrage atenţia asupra gravităţii situaţiei din interiorul partidului, caracterizată de suprimarea democraţiei şi a dezbaterii interne."


 

 

Citeşte mai multe despre:   Calin Popescu Tariceanu,   USL