Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Tăriceanu: Așa-zisa luptă împotriva corupției e o luptă pentru putere. Are un efect pervers, pentru că dă românilor impresia că toți politicienii sunt corupți. Voi continua demersurile începute cu PSD (VIDEO)

Tăriceanu: Așa-zisa luptă împotriva corupției e o luptă pentru putere. Are un efect pervers, pentru că dă românilor impresia că toți politicienii sunt corupți. Voi continua demersurile începute cu PSD (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 27 Noi 2018, 13:09
Tăriceanu: Așa-zisa luptă împotriva corupției e o luptă pentru putere. Are un efect pervers, pentru că dă românilor impresia că toți politicienii sunt corupți. Voi continua demersurile începute cu PSD (VIDEO) Politică

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că DNA, prin încercarea de a începe urmărirea sa penală într-un nou dosar, vrea să-l intimideze, pentru ca el să renunțe la planurile de reformare a justiției. Liderul ALDE a mai spus că lupta împotriva corupției din ultimii ani a fost, de fapt, o luptă pentru putere și influență, dusă de oameni care ignoră voturile românilor. El a mai afirmat că efectul acestei lupte este pervers, deoarece duce la pierderea încredererii românilor în instituțiile statului. Din cauza celor care pretind că luptă împotriva corupției, susține Tăriceanu, cetățenii au ajuns să creadă că toți politicienii sunt corupți.

”Are un scop bine definit să mă intimideze pe mine în această luptă pe care am declanșat-o cu 4 ani în urmă, pentru a semnala excesele și gravele abuzuri care s-au petrecut în justiție. De asemenea, acest demers are menirea de a amplifica confuzia care domnește azi în societate, între cetățeni, care cu greu mai pot să distingă ceea ce e corect de ceea ce e incorect, ce e bine de ce e rău. Sigur că acest demers are un efect pervers, pentru că el stimulează neîncrederea în instituții și acest lucru e cel mai grav. Dă impresia oamenilor că Parlamentul e mobilat de oameni care sunt toți corupți, că Guvernul e incapabil, că primarii nu conduc localitățile decât spre beneficiul propriu. Sigur că atunci concluzia care vine în mod firesc e ”nu ar fi mai bine ca România să fie condusă de 100 de procurori vânjoși și 200 de ofițeri cu ochii albaștri și decid ei cine e bine să conducă România și cine nu, în pofida voturilor date de cetățeni? lăsați că facem noi curățenie, îi dăm la o parte pe unii și-i punem pe ai noștri să conducă țara”. Asta a fost esența demersului făcut în ultimii 10 ani de așa-zisele instituții care combat corupția. De fapt, corupția a fost paravanul în spatele căruia s-a desfășurat o aprigă luptă pentru putere și influență. 

Nu mă intimidează acest demers, nu abandonez lupta pe care am început-o pentru o justiție corectă, care să se bazeze numai pe lege. Voi continua demersuri pe care le-am întreprins împreună cu colegii mei pentru reformarea justiției”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Calin Popescu Tariceanu,   DNA