Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Călin Popescu-‪‎Tăriceanu: Liberalismul a devenit pentru mulți cetățeni europeni o marcă de încredere a Uniunii Europene

Călin Popescu-‪‎Tăriceanu: Liberalismul a devenit pentru mulți cetățeni europeni o marcă de încredere a Uniunii Europene

Un articol de: - 19 Sep 2015, 16:21
Călin Popescu-‪‎Tăriceanu: Liberalismul a devenit pentru mulți cetățeni europeni o marcă de încredere a Uniunii Europene Foto: B1 TV Politică

Co-președintele ‪ALDE‬, Călin Popescu-‪‎Tăriceanu‬, a spus vineri, în cadrul unui conferințe susținută în Sofia, la întâlnirea liderilor liberali din Europa de Sud-Est (LIBSEEN), că cetățenii europeni au încredere în elita liberală, care luptă "pentru drepturile și libertățile cetățenilo și pentru o uniune mai mare, dincolo de frontierele naționale".

Tăriceanu a mai afirmat că Liberalismul‬ a ajutat la construirea unor societăți mai puternice, mai bine pregătite și mai drepte.

"De-a lungul anilor, liberalismul a făcut ca ‪democrația‬ să fie o condiție în vederea integrării europene. De-a lungul mai multor decenii, cetățenii simpli din ‪Europa‬ de Vest și-au îmbunătățit sănătatea și nivelul de alfabetizare, au pus bazele sindicatelor, partidelor politice și asociațiilor pentru apărarea și promovarea drepturilor; cu toții au beneficiat treptat de standarde de viață mai bune, au promovat în societate prin beneficiile educației liberale și au luat parte la o sferă publică civilizată și educată în care violența a fost diminuată, chiar eliminată, în favoarea libertății de exprimare.

Liberalismul‬ - prin valorile sale - a ajutat la construirea unor societăți mai puternice, mai bine pregătite și mai drepte.

Liberalismul a devenit pentru mulți cetățeni europeni o marcă de încredere a Uniunii Europene. Când spui ‪‎Uniunea‬ Europeană spui liberalism, precum și faptul că valorile liberale au construit această uniune. Mai mult decât atât, cetățenii europeni au încredere în elita liberală, pentru că ei știu unde ne situăm: întotdeauna de partea cetățenilor, luptând pentru drepturile și libertățile lor și pentru o uniune mai mare, dincolo de frontierele naționale - care sunt atât de strâns păzite în aceste zile"
, a spus Tăriceanu, potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook.

Citeşte mai multe despre:   Calin Popescu Tariceanu,   Sofia