Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Călin Popescu Tăriceanu: Măsura de reducere a impozitului pe dividende va constitui un impuls puternic pentru creșterea capitalului românesc

Călin Popescu Tăriceanu: Măsura de reducere a impozitului pe dividende va constitui un impuls puternic pentru creșterea capitalului românesc

Un articol de: - 02 Sep 2015, 20:05
Politică

Președintele Senatului, Călin PopescuTăriceanu, a afirmat miercuri că reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5% va constitui un impuls puternic pentru refacerea și creșterea capitalului românesc.

Mai mult de atât, acesta a mai spus că economia românească are nevoie de un impuls puternic pentru a-și consolida ritmul de creștere economică.

 "Măsura de reducere a impozitului pe dividende va constitui un impuls puternic pentru refacerea și consolidarea sau creșterea capitalului și importanței capitalului românesc. O economie fără capital propriu nu poate să fie una performantă și stabilă pe termen lung. (...) Economia românească are nevoie de un impuls puternic pentru a-și consolida ritmul de creștere economică, dacă noi o să mergem cu un ritm de 1,5 — 2% cât au țările europene cu economii puternice nu o să putem recupera decalajele. România are nevoie ca de aer de un ritm de creștere cu mult peste media europeană, între 4 și 5% ritm de creștere economică anual", a spus Tăriceanu, la Parlament, potrivit Agerpres.

Tăriceanu a mai precizat că România are nevoie de deficite bugetare mai mari, bani care să fie folosiți cu precădere sau aproape în exclusivitate în investiții de infrastructură, altfel România va rămâne cu o economie slab performantă și cu un nivel de trai care va fi insuficient.

"Pe lângă scăderea TVA, noi am pledat pentru o serie de măsuri de relaxare fiscală și am convenit și am discutat acest lucru și în cadrul Coaliției și cu primul-ministru ca, de îndată ce datele pe anul 2015 vor fi consolidate și vom avea și cifrele de creștere economică pe primul și al doilea trimestru din anul viitor, să putem devansa o serie de măsuri cum ar fi, de exemplu, reducerea impozitului pe dividende de la 16 la 5%. Mai ales că introducerea acestei măsuri de la 1 ianuarie 2016 nu va avea efecte decât în 2017. Nu va afecta sub nicio formă echilibrul, nu ar putea să agraveze deficitul bugetar pe anul viitor, care și așa este la un nivel foarte mic, nivel pe care eu îl consider insuficient — România are nevoie de deficite bugetare mai mari, bani care să fie folosiți cu precădere sau aproape în exclusivitate în investiții de infrastructură, altfel România va rămâne cu o economie slab performantă și cu un nivel de trai care va fi insuficient", a explicat Tăriceanu.

Citeşte mai multe despre:   Calin Popescu Tariceanu
 
Loading...