Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Camera Deputaţilor a adoptat modificarea OUG privind atribuțiile CCR. PDL: Modificările îngrădesc atribuțiile Curții

Camera Deputaţilor a adoptat modificarea OUG privind atribuțiile CCR. PDL: Modificările îngrădesc atribuțiile Curții

Un articol de: - 18 Iul 2012, 13:27
Camera Deputaţilor a adoptat modificarea OUG privind atribuțiile CCR. PDL: Modificările îngrădesc atribuțiile Curții Foto: mediafax.ro Politică

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 159 voturi "pentru" şi 7 abţineri, modificarea OUG privind CC în sensul că se pot contesta la Curtea Constituţională hotărârile Parlamentului care au caracter normativ şi care afectează valori şi principii constituţionale, informează Mediafax.

Votul a fost dat în absenţa deputaţilor PDL care au părăsit şedinţa în semn de protest pentru că Ordonanţa nu a fost respinsă în totalitate, dar și pentru că nu s-a făcut apel uninominal pentru cvorum.

PDL consideră că prin Ordonanța respectivă se îngrădesc atribuțiile Curții.

Deputaţii PNL, PSD şi UNPR au susţinut raportul comisiei juridice care prevede modificarea OUG privind CC în sensul că se pot contesta la Curtea Constituţională hotărârile Parlamentului care au caracter normativ şi care afectează valori şi principii constituţionale.

Cvorumul la ședință a fost de 155 de deputaţi, deși deputatul PDL Clement Negruţ a spus că în sală au fost dor 153 de deputaţi.

Senatul urmează să se pronunțe la rândul său pe marginea acestei legi, decizia având caracter decizional.

Citeşte mai multe despre:   OUG,   Camera Deputatilor,   contestatie