Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Camera Deputaților aprobă arestarea preventivă a lui Marko Attila. Cătălin Teodorescu, salvat la renumărarea voturilor

Camera Deputaților aprobă arestarea preventivă a lui Marko Attila. Cătălin Teodorescu, salvat la renumărarea voturilor

Un articol de: - 03 Dec 2014, 13:39
Camera Deputaților aprobă arestarea preventivă a lui Marko Attila. Cătălin Teodorescu, salvat la renumărarea voturilor Politică

Haos în Camera Deputaţilor pe votul privind încuviinţarea arestării deputatului PDL Cătălin Teodorescu, acuzat de DNA de abuz în serviciu în dosarul fostei şefe DIICOT Alina Bica! După ce iniţial, aleşii au avizat favorabil solicitarea procurorilor de arestare în cazul democrat liberalului, deputaţii şi-au dat seama că nu au numărat bine şi au început o nouă numărătoare. De aici şi răsturnarea de situaţie.

Cu 146 de voturi pentru și 101 împotrivă, nu s-a întrunit jumătate plus unu din cei prezenţi. Aşa că deputatul PDL a scăpat de arestare. Şi a fost concluzia şi a tot ceea ce au înţeles până la urmă aleşii noştri din votul dat de români pe 16 noiembrie împotriva unui sistem .

Acum, partidele se acuză între ele, cine a făcut scut şi cine nu. Cert este că peste 100 de aleşi au votat împotriva cererii DNA, dar votul secret cu bile îi va ascunde de alegătorii lor.

La votul pentru Cătălin Florin Teodorescu (PDL), în sală au fost prezenți 292 deputați, însă doar 256 dintre ei și-au exprimat votul. La renumărare au ieșit 146 voturi favorabile și 101 „împotrivă”. Potrivit regulamentului, sunt necesare 147 de voturi pentru aprobare. Anterior, fuseseră numărate 147 de voturi favorabile și 101 „împotrivă”. Votul a fost secret cu bile.

Deputaţii au avizat favorabil solicitarea DNA de încuviinţare a arestării preventive în cazul deputatului UDMR Marko Attila. În cazul său au fost acordate 171 de voturi „pentru” și 111 „împotrivă”.

Cătălin Teodorescu şi Marko Attila sunt acuzaţi de DNA de abuz în serviciu, în dosarul fostei şefe a DIICOT, Alina Bica.

Deputații resping arestarea lui Cătălin Teodorescu


Deputatul UDMR, Marko Atilla, este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu. Alesul a făcut parte în 2011 din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul ANRP. În această calitate, Marko Atiila, spun procurorii DNA, a aprobat alături de Alina Bica şi de ceilalţi membri ai comisiei raportul de evaluare pentru un teren ce ar fi aparţinut omului de afaceri Gheorghe Stelian.

Acesta a cerut despăgubiri comisiei pentru 13 hectare pe care l-ar fi deţinut în Parcul Plumbuita din Capitală. Raportul, făcut de evaluatorul Emil Nuţiu, a stabilit preţul terenului la 377 de milioane de lei, deşi în realitate acesta nu valora mai mult de 114 milioane de lei, susţin anchetatorii anticorupţie.

Deputatul UDMR susţine că este nevinovat şi că nu are nicio legătură cu acest caz. Marko Atilla, nepotul lui Marko Bela, a spus că singura sa vină este că a făcut parte dintr-o comisie.

DNA a cerut Camerei Deputaţilor aviz pentru arestarea preventivă şi în cazul deputatului PDL Cătălin Teodorescu, care este suspect în acelaşi dosar. Teodorescu a făcut parte din aceeaşi comisie la momentul acordării despăgubirii supraevaluate.

Deputatul este acuzat de abuz în serviciu, după ce a făcut parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, care, în 2011, a acordat o despăgubire de 377.282.300 de lei pentru un teren din Capitală supraevaluat cu 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro).

Haos în Camera Deputaților, la votul pentru arestarea lui Marko Attila și Cătălin TeodorescuCiteşte mai multe despre:   arestare preventiva