Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Camera Deputaţilor dezbate moţiunea simplă pe Educaţie depusă de PNL

Camera Deputaţilor dezbate moţiunea simplă pe Educaţie depusă de PNL

Un articol de: - 05 Mar 2018, 07:58
Politică

Deputaţii dezbat, în şedinţa de plen, moţiunea simplă depusă de PNL împotriva ministrului Educaţiei, Valentin Popa.

Acestuia i se reproşează întârzierile la plata salariilor şi lipsa banilor, situaţie care poate duce la demisii, comasări şi închideri de şcoli, informează Agerpres.

De asemenea, liberalii susţin că Ministerul Educaţiei nu trebuie transformat într-un centru social în care să fie angajată clientela de partid. 

Şedinţa în plen va avea loc de la ora 16.00.

>! Bravo, PSD!”, se arată în textul moţiunii iniţiate de liberali. "Să nu uităm că PSD ţine învăţământul în sărăcie, permanent subfinanţat şi fără resurse suficiente, pentru că angajamentul ca şcoala să primească 6% din PIB a fost o pură utopie. Tot ce a adus PSD în sistem au fost decizii care s-au dovedit greşite şi profund dăunătoare şcolii ca întreg. Iată câteva exemple care au marcat ultimii 28 de ani: concursurile pentru ocuparea posturilor de directori şi inspectori şcolari au fost viciate şi politizate; Bacalaureatul a fost forma de evaluare care s-a schimbat cel mai des, în funcţie de interesele politice ale PSD; au fost desfiinţate şcolile profesionale; manualele şcolare au lipsit de pe băncile elevilor exclusiv din neglijenţa miniştrilor; iar diplomele absolvenţilor de orice formă de învăţământ au devenit din ce în ce mai golite de conţinut”, se menţionează în textul moţiunii intitulate “Educaţi România, nu o pesedizaţi!”.

În acelaşi timp, PNL susţine şi că “un manual unic, tipărit la o editură unică, ar însemna o traiectorie unică a elevilor, o uniformizare şi îngrădire a posibilităţilor de dezvoltare a copiilor în funcţie de nevoile, înclinaţiile şi aspiraţiile acestora".

„Trebuie să păstrăm dreptul profesorilor de a alege manualul şi modul de predare. Profesorul trebuie să devină cel mai important în actul de predare, nu manualul. Concurenţa dintre edituri şi autori stimulează, în mod cert, calitatea manualelor şi apariţia de noi produse competitive. România trebuie să recupereze decalajele educaţionale faţă de celelalte ţări europene, iar soluţia unei edituri şi a unui manual unic, nu poate decât să fie una de avarie pentru ţări cu un regim totalitar sau ţări cu grave probleme economice sau conflicte armate. România nu este nici în război şi nici în criză economică. Singurul război este cel declarat de PSD mediului de afaceri, băncilor, companiilor străine şi liberei iniţiative. Or, ceea ce au făcut cu legea manualului unic şi a editurii unice este un monopol. Monopolul este antidemocratic şi anti-progres. Dragnea nu o să vă ia nici fotoliul şi nici nu o să vă închidă birourile parlamentare. Votaţi moţiunea dacă vă respectaţi profesorii, dacă doriţi binele propriilor copii! Lăsaţi partidul să facă politică golită de conţinut", se mai precizează în moţiune. 
 

Citeşte mai multe despre:   deputaţii,   moţiunea simplă,   PNL
 
 
 
Loading...