Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Camera Deputaților a adoptat legea care interzice radarele ascunse

Camera Deputaților a adoptat legea care interzice radarele ascunse

Un articol de: Redacția B1.ro - 14 Mai 2019, 17:15
Camera Deputaților a adoptat legea care interzice radarele ascunse Foto: Politia Romana / Facebook Politică

Camera Deputaților a adoptat legea care interzice amplasarea aparatelor radar în locuri de unde nu sunt vizibile pe drumurile publice. Actul ajunsese la reexaminare în Parlament ca urmare a unei decizii a Curții Constituționale. Proiectul a trecut cu 186 voturi ‘pentru’, 21 ‘împotrivă’ şi 7 abţineri, informează G4Media.

”Dispozitivele destinate măsurării vitezei se instalează exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale Poliţiei Rutiere. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanţă maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale Poliţiei Rutiere. Se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive de către poliţişti care nu poartă uniforme cu înscrisuri şi însemne distinctive şi care nu sunt amplasate în locuri vizibile”, se arată în proiectul de lege.

A fost eliminată prevederea potrivit căreia, pentru amenzile contravenţionale în cuantum de până la 20 puncte-amendă, contravenientul poate achita pe loc agentului constatator jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege.

Legea urmează să ajungă la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare înainte de a intra în vigoare. 

Citeşte mai multe despre:   Camera Deputatilor