Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Când se redeschid restaurantele și ce reguli vor trebui respectate. Anunțul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru

Când se redeschid restaurantele și ce reguli vor trebui respectate. Anunțul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru

Un articol de: Traian Avarvarei - 06 Iul 2020, 15:12
Când se redeschid restaurantele și ce reguli vor trebui respectate.  Anunțul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat, luni, că redeschiderea restaurantelor este condiționată de evoluția pandemiei de coronavirus de pe teritoriul țării. Totodată, el a precizat că regulile pentru redeschiderea restaurantelor există din momentul redeschiderii teraselor, însă trebuie adaptate și, mai ales, respectate.

 

 

 

Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, despre redeschiderea restaurantelor

 

 

 

Orice nouă măsură de relaxare se ia în context epidemiologic prin evaluarea pandemiei la nivelul ţării noastre, a spus ministrul Nelu Tătaru. Acesta a menționat că Guvernul avea în plan inclusiv la 1 iulie măsuri de relaxare, dar evoluţia pandemiei nu a permis acest lucru.

"Noi aveam în plan inclusiv la 1 iulie măsuri de relaxare, dar evoluţia pandemiei şi mobilizările de forţe atât populaţionale, cât şi ale noastre ca şi aparat medico-sanitar într-un context de evoluţie a numărului de cazuri de trei săptămâni ne-au făcut să amânăm aceste măsuri de relaxare. Suntem într-un moment în care, încă începând de joi, am iniţiat un grup de lucru (...) pentru a cădea de acord asupra unor reguli pe care noi de altfel le-am şi stabilit odată cu deschiderea teraselor, numai că o parte dintre parteneri respectă mai puţin aceste reguli. Odată cu stabilirea regulilor, care din punctul nostru de vedere, al Institutului de Sănătate Publică există, trebuie doar adaptate la restaurante, mai este şi respectarea acestor reguli. În măsura în care zilele următoare vom avea o concluzie în acest grup tehnic de lucru vom aborda, tot în context epidemiologic al creşterii numărului de cazuri sau nu, şi momentul redeschiderii restaurantelor. Noi vrem să fie cât mai repede", a spus Tătaru, întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută la sfârşitul şedinţei de Guvern, dacă se ia în calcul redeschiderea restaurantelor la 15 iulie.Andreea Esca, noi mărturii despre coronavirus: ADEVĂRUL pe care publicul îl aştepta de mult  

Totodată, Tătaru a făcut apel la distanţare fizică, dar şi la respectarea unor recomandări şi precauţii, după imaginile de la mare.

 

 

Ludovic Orban: „Avem disponibilitatea să redeschidem restaurantele”

 

 

 

Amintim că despre redeschiderea restaurantelor a vorbit și premierulo Ludovic Orban, joi seară, în direct pe B1 TV.

Acesta a explicat că, la întâlnirea de joi dintre reprezentanții Guvernului și cei din industria HoReCa, s-a ajuns la concluzia că trebuie să fie formată „o echipă de lucru care să fie direct implicați, alături de reprezentanți INSP, ANSVSA, reprezentanții Ministerului Economiei, astfel încât să convenim niște reguli, împreună, reguli pe care să nu trebuiască să le impunem numai noi, cu forța, prin intermediul autorității instituțiilor statului, și să fie niște reguli care să fie convenite, să fie acceptate de ei și în care, împreună, să ne angajăm să respectăm aceste reguli, până la urmă fiind și în interesul lor, pentru că dacă ei dau un semnal clar că orice client care intră în restaurant nu este în pericol să se infecteze, sunt respectate condițiile acestea, își cresc atractivitatea restaurantelor pentru clienți”.

 

 

 

 

Spaţiile interioare ale restaurantelor vor fi redeschise cu o serie de reguli şi restricţii

 

 

 

Spaţiile interioare ale restaurantelor vor fi redeschise cu o serie de reguli şi restricţii, potrivit Profit.ro. De exemplu, clienţilor le va fi permis să meargă doar pe anumite benzi cu sens unic, semnalizate, păstrând distanţa de 2 metri unii de alţii la mesele vecine, iar solniţele, meniurile şi olivierele vor putea fi transferate de la o masă la alta doar după ce vor fi dezinfectate, conform proiectului de ordin care reglementează condiţiile de redeschidere, obţinut de sursa citată.

La intrarea în restaurant va fi un "triaj observaţional" al clienţilor, urmând să le fie interzise accesul acelora care dau semne că ar avea infecţii respiratorii.

Este stabilit un număr de maximum 6 clienţi care pot ocupa o masă (faţă de maximum 4 la terase), exceptaţi de la această regulă fiind membrii de familie.Ludovic Orban: „Avem disponibilitatea să redeschidem restaurantele”

Citeşte mai multe despre:   Nelu Tataru,   COVID-19