Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Când vom renunța la măști în aer liber? Florin Cîțu: Aș aștepta 1 august / Nu există nicio scuză. Dacă vrem să ieșim din pandemie, trebuie să ne vaccinăm! (VIDEO)

Când vom renunța la măști în aer liber? Florin Cîțu: Aș aștepta 1 august / Nu există nicio scuză. Dacă vrem să ieșim din pandemie, trebuie să ne vaccinăm! (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 04 Mai 2021, 11:22
Când vom renunța la măști în aer liber? Florin Cîțu: Aș aștepta 1 august  / Nu există nicio scuză. Dacă vrem să ieșim din pandemie, trebuie să ne vaccinăm! (VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, că deocamdată nu se gândește la ridicarea obligativității privind portul măștii de protecție în orașe, în aer liber. Acesta a precizat că așteaptă data de 1 august și vrea să vadă și cum evoluează campania de vaccinare până atunci. Șeful Guvernului a mai afirmat că nu există nicio scuză ca oamenii să nu se vaccineze anti-COVID-19.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Florin Cîțu, despre țintele campaniei de vaccinare și renunțarea la mască

 

Întrebat dacă am putea renunța la masca de protecție în aer liber, în orașe, premierul a răspuns: „Deocamdată nu, aș aștepta 1 august pentru acest lucru. Depinde cu evoluează lucrurile. Eu aș aștepta 1 august. În Israel s-a renunțat după ce s-a ajuns la 60% aproape, deci acolo e nivelul la care a putea discuta despre așa ceva”.

Chestionat dacă chiar putem ajunge la 10 milioane de persoane vaccinate până la 1 august, Cîțu a răspuns: „Este posibil, avem dozele de vaccin trebuie doar să mergem să ne vaccinăm. Nu mai e nevoie nici de programare, deci nu există nicio scuză. Dacă vrem să ieșim din pandemie, trebuie să ne vaccinăm! Vedem clar o scădere a ratei de infectare exact în această perioadă în care am crescut rata de vaccinare, deci cele două sunt corelate”.