Cândva reclamat pentru derapajele antieuropene, PSD vrea „să îşi recâştige dimensiunea sa de partid european”. Marcel Ciolacu se va întâlni cu Stanișev, Timmermans și Sassoli

Cândva reclamat pentru derapajele antieuropene, PSD vrea „să îşi recâştige dimensiunea sa de partid european”. Marcel Ciolacu se va întâlni cu Stanișev, Timmermans și Sassoli
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Este o necesitate ca PSD „să îşi recâştige dimensiunea sa de partid european”, a afirmat Marcel Ciolacu, liderul interimar al social-democraților, în condițiile în care reformele guvernărilor orchestrate de Liviu Dragnea au atras reproșuri și critici aspre din partea Bruxellesului și nu numai.

Astfel, potrivit Agerpres, într-o încerca de a reface legăturile dintre PSD și spațiul european, Marcel Ciolacu va efectua o vizită de lucru, luni, la Bruxelles, prilej cu care se va întâlni cu Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni.

De asemenea, liderul PSD se va întâlni cu Frans Timmermans, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, responsabil cu Pactul Ecologic European, precum şi cu David Maria Sassoli, preşedintele Parlamentului European, a informat un comunicat al PSD transmis duminică Agerpres.

„Îmi doresc şi cred că este o necesitate ca PSD să îşi recâştige dimensiunea sa de partid european. Trebuie să ne reconectăm la Europa. Este nevoie să reluăm dialogul şi să consolidăm relaţia cu prietenii şi cu partenerii din familia noastră europeană. Acesta este drumul PSD, acesta este drumul României! PSD trebuie să revină la masa dialogului european şi să nu ne mai întoarcem la atitudini închise, neconstructive şi fără finalitate. Avem obligaţia să facem acest lucru. Trebuie să pledăm cu demnitate, dar şi cu înţelepciune pentru interesele ţării noastre, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Biroului de presă al PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe