Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Carantină pentru românii reveniți din cele 11 orașe italiene închise din cauza coronavirusului. Alte măsuri luate de autoritățile române pentru prevenirea epidemiei (VIDEO)

Carantină pentru românii reveniți din cele 11 orașe italiene închise din cauza coronavirusului. Alte măsuri luate de autoritățile române pentru prevenirea epidemiei (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 24 Feb 2020, 22:20
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Persoanele care sosesc în România din Italia, din cele 11 comune închise din cauza epidemiei de coronavirus, vor fi plasate în carantină, a afirmat Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, care a prezentat măsurile instituite de autorități pentru împiedicarea răspândirii Covid-19 în țara noastră.

Totodată, comandamentul de la nivelul MAI a dispus autoizolarea la domiciliu în cazul persoanelor venite în România din zonele italiene aflate sub alertă de risc.

„La acest articol, mai există încă un alineat, prin care Ministerul Sănătății completează lista cu zonele și localitățile care au un grad de risc, fiind actualizată în funcție de situația la zi din Italia sau din alte țări”, a afirmat Marcel Vela.

În plus, Guvernul Orban va emite o hotărâre pentru alocarea unor resurse financiare din fondul de rezervă, astfel încât să fie acoperite sumele necesare pentru instituirea măsurilor.

Totodată, Departamentul pentru Situații de Urgență va nominaliza câțiva experți, care să facă parte dintr-un grup de lucru, ce va pregăti toate scenariile de acțiune în funcție de evoluția infecției.

Nu în ultimul rând, se va înființa un grup de comunicare strategică sub conducerea DSU, cu reprezentanți din toate instituțiile implicate, pentru ca presa și cetățenii să fie „informați în mod operativ din surse oficiale”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Marcel Vela