Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Care sunt categoriile de bugetari care vor putea cumula în continuare pensia cu salariul la stat. Raluca Turcan: "Am mers pe această variantă ca legea să fie constituțională"

Care sunt categoriile de bugetari care vor putea cumula în continuare pensia cu salariul la stat. Raluca Turcan: "Am mers pe această variantă ca legea să fie constituțională"

Un articol de: George Lupu - 09 Iun 2021, 17:41
Care sunt categoriile de bugetari care vor putea cumula în continuare pensia cu salariul la stat. Raluca Turcan: "Am mers pe această variantă ca legea să fie constituțională" Foto: Guvernul României / Facebook Politică

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat miercuri că Guvernul a adoptat proiectul de lege prin care angajații pot rămâne în câmpul muncii până la 70 de ani, la cerere. De asemenea, bugetarii nu vor mai putea cumula salariul cu pensia. Actul normativ prevede mai multe excepții: aleșii locali, parlamentarii, membrii CCR și ai Curții de Conturi.

„Se pot pensiona oricând în intervalul de până la împlinirea vârstei de 70 de ani. În sectorul public, pensia nu poate fi cumulată cu salariul. Angajații din secotrul public au obligația ca în termen de 30 de zile să opteze.
Au fost introduse câteva excepții: persoanele alese în funcții de autoritate sau demnitate publică sau a celor care au durata mandatului definită de Constituție. Am mers pe această variantă ca legea să fie constituțională. Interzicerea cumului pensie cu salariu este valabilă doar pentru cei care activează în sistemul public.” a mai declarat Raluca Turcan.

 

Citeşte mai multe despre:   CCR,   Raluca Turcan