Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică UPDATE // Carmen Avram cere protejarea elefantului african, într-o intervenție în Parlamentul European: ”Situația este deosebit de îngrijorătoare” // Dreptul la replică al europarlamentatului PSD

UPDATE // Carmen Avram cere protejarea elefantului african, într-o intervenție în Parlamentul European: ”Situația este deosebit de îngrijorătoare” // Dreptul la replică al europarlamentatului PSD

Un articol de: Redacția B1.ro - 23 Iul 2019, 20:18
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea Politică

UPDATE: Europarlamentarul Carmen Avram a transmis un drept la replică, ca urmare a articolul postat pe B1.ro, pe care îl redăm integral la finalul știrii.

În prima sa intervenție în Parlamentul European, în calitate de europdeputat, Carmen Avram a cerut protejarea elefantului african. Europarlamentarul PSD a semnat o interpelarea dresată Consiliului UE și asumată de mai mulți membri ai noului Legislativ European în care se aduce în discuție „situația deosebit de îngrijorătoare” a elefanților. 

”Situația elefanților este deosebit de îngrijorătoare. Peste un sfert din populația de elefanți la nivel mondial a fost sacrificată în ultimul deceniu! 

Mai multe state, inclusiv nouă țări africane, sprijinite de state membre ale UE, doresc să includă toate populațiile de elefanți africani în apendicele I la Convenție. Pentru moment, numai populațiile de elefanți din țările din Africa Centrală sunt enumerate în apendicele I, asigurându-le astfel protecția deplină. Restul populațiilor de elefanți (din partea de sud a Africii) figurează în prezent în apendicele II (care le asigură o protecție puternică, dar care permite comerțul cu fildeș). Această dublă clasificare are ca efect încurajarea traficului de fildeș în țările din Africa Centrală. 1. Care va fi poziția comună a UE în cadrul conferinței? 2. Va susține UE un nivel ridicat de protecție pentru elefanții africani prin sprijinirea propunerii numărul 12 privind includerea tuturor populațiilor de elefanți africani în apendicele I, pentru a preveni comerțul cu fildeș?

Protejarea elefanților africani este un aspect esențial în conservarea biodiversității Pământului, iar UE trebuie să conducă prin puterea exemplului”, se arată în interpelarea publicată pe site-ul Parlamentului European

Carmen Avram este singura co-semnatară din România a acestei interpelări.

 

DREPT LA REPLICĂ

 

  1.      Prima intervenție a doamnei eurodeputat Carmen Avram în Parlamentul European s-a referit la defrișările masive din România și la dezastrul care va lovi agricultura românească, in cazul plafonării subvențiilor. A doua intervenție a fost legată de impactul acordului comercial UE – MERCOSUR. Doamna eurodeputat Carmen Avram i-a cerut comisarului european Phil Hogan, responsabil pentru agricultură și dezvoltare rurală, să explice clar modul în care tratatul va afecta fermierii și producătorii români și, implicit, România. Adică, pe dumneavoastră.
  2.      “Prima intervenție”, conform publicației dumneavoastră, nu a fost nici prima, nici intervenție. A fost o semnătură online, depusă la solicitarea europarlamentarului francez Christophe Grudler, pe problema salvării unei specii pe cale de dispariție, solicitare sprijinită de mai multe grupuri politice din Parlamentul European.
  3.      În calitate de om, jurnalist și europarlamentar, doamna Carmen Avram a militat și va milita întotdeauna pentru salvarea biodiversității și a speciilor cu risc de extincție, exact cum militează chiar acum, în cadrul Comisiei de pescuit (PECH), pentru găsirea unei soluții urgente de salvare a sturionului de Dunăre, pe cale de dispariție.

 

Citeşte mai multe despre:   Carmen Avram,   Parlamentul European
 
 
 
Loading...